Și cei mici au opțiuni politice

Paridul Uniunea Națională pentru Progresul României, formațiune politică păstorită de Gabriel Oprea, în jurul căruia s-au urzit atâtea scandaluri, există în continuare, chiar dacă în acest mandat nu mai este partid parlamentar. La nivelul Teleormanului Organizația județeană este condusă în continuare de profesorul de educație fizică, sport și sănătate, Constantin Filip, consilier local la comuna Piatra, unde primar este Dănuț Chera, social-democrat, despre care profesorul Filip afirmă că nu prea mai este pesedist, primarul, susține Constantin Filip, ar fi dat foc unor broșuri cu președintele PSD Liviu Nicolae Dragnea. Cât adevăr sau cât neadevăr există în declarațiile profesorului Filip, rămâne de văzut în timp.

Reprezentantul unei formațiuni politice mai mici, al UNPR-ului, profesorul Constantin Filip afirmă că este un pic întârziat proiectul de buget al României pe anul 2019. Mai afirmă profesorul Filip că după prezentarea bugetului în Guvern de către premierul Viorica Vasilica Dăncilă, și aprobarea acestuia de către Executiv, urmează înaintarea proiectului în Parlament, unde cu siguranță vor fi discuții pe tema împărțirii banilor, aprobarea de către cele două Camere, de Senat și de Camera Deputaților, apoi bugetul va ajunge la Palatul Cotroceni, pentru ca președintele Klaus Werner să promulge respectivul proiect legislativ. Constantin Filip afirmă că pe traseul respectiv, Guvern, Parlament, Președinție, este imposibil să nu apară unele sincope, care vor întârzia aplicarea bugetului, așa cum va fi el.

Consilierul local Constantin Filip susține că deja se vorbește că în bugetele locale vor fi bani mai puțini pentru persoanele cu dizabilități, și este posibil chiar și pentru investiții sau pentru salariul primarului Dănuț Chera și pentru angajații din aparatul primăriei. Constantin Filip îl acuză pre Dănuț Chera de delapidare și de fel și fel de matrapazlâcuri cu banii Primăriei. Consilierul Filip susține și faptul că nu este bine că au fost diminuate sumele din buget pentru servicii, pentru Serviciul Român de Informații, pentru Serviciul de Informații Externe, pentru Serviciul de Pază și Protocol, servicii care în orice țară sunt remunerate după nevoi, și de care este nevoie.

Vorbind despre actualul premier din Teleorman, Viorica Vasilica Dăncilă, Constantin Filip a declarant că aceasta joacă după cum îi impun cei din creuzetul de partid, dar nu este unealta lui Liviu Nicolae Dragnea, ci mai degrabă a lui Darius Vâlcov.

Amintind în treacăt și de alegerile europarlamentare, președintele UNPR Teleorman, Constantin Filip declară că pe data de 23 februarie 2019 la Alexandria va fi cunoscut probabil singurul caldidat al partidului pentru Parlamentul European, și tot atunci se va afla și candidatul partidului, sau susținătorul acestuia pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.

Ioan DUMITRESCU