Sfârşit de săptămână cu peste 40 de intervenţii SMURD

În ultimele 72 de ore, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman au fost solicitate să intervină la peste 40 de cazuri, în care pacienţii acuzau diferite probleme medicale ce necesitau acordarea primului ajutor şi transportarea de urgenţă la spital.
Printre probleme medicale acuzate de cetăţeni, cele mai frecvente au fost durerile abdominale, durerile de cap, lombare, de inimă, traumatisme, probleme respiratorii, lipotimii ş.a..
După acordarea primului ajutor, pacienţii au fost transportaţi la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din zonă pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, neînregistrându-se pierderi de vieţi omeneşti.
Duminică, 31 martie 2013, în localitate Orbeasca de Jos, paramedicii de la serviciul de ambulanţă SMURD Alexandria, au fost solicitaţi să intervină pentru acordarea primului ajutor, în cazul unui tânăr de 19 ani. Acesta a fost identificat în persoana lui George B, din localitate, care prezenta escoliaţii şi dureri la membre, dar şi un traumatism toracic. Toate acestea fiind provocate în urma unei agresiuni, pe fondul consumului de alcool. În acest caz pacientului i s-au acordat îngrijirile medicale de specialitate, şi apoi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Alexandria pentru analize mai amănunţite.

Mirel MANAFU