Se definitivează listele cu elevii de clasa a V-a care vor primi burse de merit

Listele cu mediile provizorii ale elevilor de clasa a V-a, pe baza cărora primii 30% din clasele lor în ordine descrescătoare primesc burse de merit în luna februarie, vor fi definitivate de profesorii diriginți săptămâna aceasta și predate secretariatului școlii până luni, 15 ianuarie, prevede metodologia de acordare a burselor școlare în anul școlar 2023-2024.

Bursele pentru primii 30% dintre elevii de clasa a V-a din clasa lor, clasificați în funcție de rezultatele școlare la disciplinele studiate, dar și pentru cei cu media 9,50, dacă nu se încadrează pe listă după acest procent, vor fi virate în luna februarie 2024 pentru luna ianuarie, fără plata pe lunile din urmă.

Astfel, elevii de clasa a V-a vor intra pe listele de bursieri în luna ianuarie cu mediile pe care le-au calculat profesorii înainte de vacanța de iarnă pentru a putea primi primele burse de merit pe 15 februarie.

La disciplinele cu o oră pe săptămână sau două ore pe săptămână, elevii ar fi trebuit să aibă câte două note la sfârșitul modulului al doilea, dintre care se recomandă ca una să fie de la o evaluare scrisă.

În cazul elevilor de clasa a V-a cu premiile I la etapele naționale ale concursurilor școlare sau premiile I, II și III la etapele județene ale olimpiadelor naționale școlare desfășurate anul școlar trecut (2022-2023) când erau clasa a IV-a, acestora li s-au acordat burse de merit la prima virare din 15 noiembrie, în același timp cu ceilalți de elevi de gimnaziu și liceu care primesc burse pe aceste criterii.

Cornelia RĂDULESCU