„Şcoala lui Andrei” ajută elevii din Videle „să ştie mai multe şi să fie mai buni”
În contextul desfăşurării programului „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, Şcoala lui Andrei a pregătit elevilor şi cadrelor didactice din Şcolile Generale 1 şi 2 din Videle, ateliere de educaţie nonformală din sfera antreprenorială.
Acţiunea s-a desfăşurat luni, 7 aprilie, la Şcoala Generală Nr. 1 din Videle, unde aproximativ 100 de copii şi cadrele didactice au învăţat concepte precum negociere, promovare, buget, investiţii, informaţii ce le vor fi utile în scrierea proiectelor ce pot rezolva o problemă din comunitatea lor. Pentru însuşirea conceptelor, cei mici au dezvoltat afacerea limonada: participanţii s-au împărţit în echipe, fiecare echipă fiind responsabila cu promovarea, producţia, stabilirea preţului şi vânzarea produsului.
Acţiunea face parte din Caravana Şcolii lui Andrei ce presupune susţinerea atelierelor antreprenoriale în perioada 7 – 11 aprilie, în şcoli din 10 localităţi din România.
„Şcoala lui Andrei
Scopul principal al proiectului este sprijinirea iniţiativelor antreprenoriale ale elevilor ce pot contribui la dezvoltarea comunităţii din care aceştia fac parte.
Proiectele se depun de către echipe formate din minim 20 maxim 30 de elevi şi două cadre didactice coordonatore. Toţi membrii unei echipe (elevii şi cadrele didactice) trebuie să facă parte din aceeaşi unitate de învăţământ şi acelaşi ciclu de învăţământ (clasele I-IV sau clasele V-VIII). Elevii şi cadrele didactice se pot înscrie într-o singură echipă. Proiectele sunt înscrise online (sau trimise prin poştă) de către una dintre cele două cadre didactice coordonatoare, pe www.taraluiandrei.ro
Juriul va desemna 14 echipe semifinaliste care vor merge în Tabăra din Ţara lui Andrei şi vor intra în perioada de fezabilitate (iunie-august 2014), perioadă în care cadrele didactice coordonatoare vor participa la cursuri din domeniul antreprenorial, acreditate de către Autoritatea Naţională pentru calificări şi vor primi consultanţă pentru dezvoltarea proiectului ales semifinalist.
În final juriul de specialitate care a selectat echipele semifinaliste va desemna 10 echipe câştigătoare, care vor primi finanţare pentru implementarea proiectului.
Se aşteaptă şi în acest an o participare numeroasă, ţinând cont că anul trecut au fost înscrise 173 de proiecte antreprenoriale, din 18 judeţe, din care 152 au fost declarate eligibile. Au fost cuprinşi în aceste proiecte peste 4300 de elevi şi 173 de cadre didactice, iar pentru cele 10 proiecte câştigătoare au fost acordate granturi de 5000 de euro pentru fiecare.
R.M.