Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Alexandria, decorată de președintele Klaus Iohannis

Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Alexandria a fost decorată, alături de alte 5 instituții de învățământ din țară, de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul ”Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer, cu prilejul a 150 de ani de la înființare. Decorațiile au fost oferite la propunerea ministrului Educației, Liviu Pop, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepție obținute în procesul de formare intelectuală și umană a tinerelor generații, pentru promovarea calității învățământului românesc (…), după cum se arată în decretul semnat în acest sens de președintele Klaus Iohannis.

La evenimentul ce a avut loc miercuri, 10 ianuarie 2018, la Palatul Cotroceni, printre reprezentanții mai multor instituții de învățământ din țară, decorate, s-a aflat și directorul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” din Alexandria, Marin Cristian Nicolae.

În data de 20 decembrie, în cadrul unei manifestări organizată cu ocazia aniversării a 150 de ani de existență a Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” din Alexandria, directorul unității de învățământ, Marin Cristian Nicolae a spus că pe 10 ianuarie 2018, la ora 16:00 ”suntem invitați, de către administrația prezidențială, să primim o plachetă aniversară, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de existență”.

În cadrul evenimentului de la Cotroceni au primit diferite distincții mai multe instituții de învățământ din țară, cu prilejul împlinirii a 100, 150 și 200 de ani de existență.

În discursul său, președintele Klaus Iohannis le-a urat bun venit tuturor celor prezenți la Palatul Cotroceni, ”cu prilejul decorării unor vechi instituții de învățământ din România, dar și a unora dintre cei mai promițători tineri cercetători pe care îi are țara noastră. Îmi face o deosebită plăcere să recunosc, astăzi, meritele dumneavoastră, în educația și cercetarea românească”, a spus Președintele României.

”Astăzi ne aflăm într-un moment de cotitură similar cu cel existent la sfârșitul secolului trecut. România s-a reintegrat în spațiul cultural și politic european, iar globalizarea ne obligă să oferim elevilor noștri o pregătire comparabilă cu cea existentă în țările dezvoltate de pe mapamond. Avem nevoie de o susținere cât mai puternică a școlii din partea clasei politice. Direcțiile de reformă necesare pentru școala românească sunt clare, problemele cărora trebuie să le răspundă, fiind vizibile în statistici și numeroase rapoarte interne și internaționale”, a mai spus Klaus Iohannis.

În încheiere, Președintele României le-a mulțumit celor prezenți la Palatul Cotroceni și le-a urat succes în activitatea pe care o desfășoară.

M. MEILĂ