Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești: 300 de locuri scoase la concurs, pentru viitorii pompieri

Din totalul celor 2880 de locuri scoase la concurs, în premieră, în sesiunea specială de admitere organizată de MAI în luna ianuarie a anului viitor, 300 de locuri sunt alocate Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești. Două dintre cele 300 de locuri sunt pentru candidații de etnie romă.

Pentru aceste locuri, 275 pentru subofițeri de pompieri şi protecţie civilă și 25 de locuri pentru maiștri militari auto, pot candida tineri care doresc să urmeze o carieră militară, devenind pompieri salvatori. Candidații din județul nostru pot depune cererile de înscriere până la data de 5 decembrie 2017, la sediul ISU ”A.D. Ghica” Teleorman.

Într-un comunicat de presă transmis de ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, se precizează că recrutarea candidaților se va realiza, în funcție de domiciliu, respectiv reședința acestora, prin intermediul structurilor de resurse umane existente în fiecare inspectorat pentru situații de urgență, departamente unde vor fi depuse documentele necesare pentru constituirea dosarelor, inclusiv actele care să ateste studiile solicitate.

Contravizita medicală, probele sportive și testul scris pentru verificarea cunoștințelor se vor desfășura în intervalul 13-21 ianuarie 2018, perioadă în care va fi programat și concursul de admitere.

Cei interesați pot afla mai multe detalii privind desfășurarea admiterii (condiţiile de înscriere, conţinutul dosarului de recrutare, etapele şi probele de concurs, tematica şi bibliografia), accesând pagina web a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – www.igsu.ro, site-urile inspectoratelor pentru situații de urgență, respectiv pagina Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești – www.scoaladepompieri.ro.

M. MEILĂ