Șase decese constatate de personalul SAJ Teleorman, în weekend. Două morți suspecte

Printre sutele de solicitări la Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman din weekendul trecut s-au numărat și apeluri disperate în care s-au solicitat intervențiile la persoane care au fost găsite decedate, în două dintre situații morțile fiind suspecte. Șase teleormăneni, patru femei și doi bărbați, cu vârste între 50-86 de ani, au fost găsiți decedați în perioada 9-12 noiembrie 2018, unul dintre aceștia, un bărbat în vârstă de 70 de ani, pierzându-și viața într-un accident de circulație petrecut în localitatea Gratia. În urma nefericitului eveniment au mai fost accidentate alte două persoane, un bărbat în vârstă de 47 de ani, cu traumatism toracic, preluat de elicopterul SMURD București și o femeie în vârstă de 51 de ani, cu traumatism lombar, transportată la Spitalul Orășenesc Videle.

Celelalte cinci persoane găsite decedate erau din localitățile:

  • Roșiori de Vede (femeie, 86 ani);
  • Nanov (femeie, 80 ani);
  • Siliștea-Videle (bărbat, 76 ani);
  • Alexandria (femeie, 68 ani);
  • Zimnicea (bărbat, 50 ani, găsit inconștient).

În ceea ce privește accidentele rutiere la care au fost solicitate ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman, acestea s-au petrecut în localitățile: Rosiori de Vede, Nanov, Silistea, Videle, Alexandria, Zimnicea, Gratia. Cele opt victime ale accidentelor rutiere au suferit traumatisme ale membrelor inferioare, traumatism abdominal şi traumatism cranian. Două dintre persoanele accidentate care au primit primul ajutor din partea personalului medical de pe ambulanţe au refuzat să fie transportate la spital.

La aproape 470 de cazuri au fost solicitate ambulanţele teleormănene în intervalul 9-12 noiembrie 2018, în situaţiile: transfer interclinic+externări+CT-162; dureri abdominale sau de spate-55; tuse, probleme respiratorii minore-38; cefalee-37; accidente diverse-23; AVC-21; psihiatrie-20; persoane inconştiente-18; dureri toracice-16; copii bolnavi-15; victime din accidente rutiere-8; conflicte şi agresiuni fizice-9; leşin (sincopă)-8; sângerare-7; diabet zaharat-6; intoxicaţii-5; obstetrică-ginecologie-4; căzuţi în stradă-4; febră-3; morţi suspecte-2; alergii-2; arsuri-2; incidente provocate de animale/insecte-1; convulsii-1; afecţiuni ale ochiului-1.

M. MEILĂ