Sărbători, supravegheate de jandarmi

Jandarmii teleormăneni, în cooperare cu angajaţii I.P.J. Teleorman, vor efectua misiuni suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, în cursul acestei săptămâni, cu prilejul Zilei Internaţionale a Muncii, Sărbătorilor Pascale şi Zilei Internaţionale a Tineretului.
Cu această ocazie oamenii legii se vor afla în zona lăcaşelor de cult, în diferite zone aglomerate şi la diverse activităţi cultural-artistice.
Astfel, jandarmii vor fi prezenţi la slujbele religioase prilejuite cu ocazia Deniilor şi Învierii Domnului, la şase lăcaşuri de cult din care, două în Alexandria şi câte unul în Roşiori de Vede, Turnu Măgurele, Videle şi Zimnicea. Mai exact, în Alexandria se vor afla bisericile Sf. Alexandru şi Sf. Vineri, în Roşiori de Vede, la biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena; în Turnu Măgurele, la biserica Sfinţii Mari Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan, în Videle, la biserica Sf. Trei Ierarhi şi în Zimnicea, la biserica Sf. Petru şi Pavel.
De asemenea, la Alexandria vor fi asigurate măsuri de ordine la spectacolul cultural-artistic ce se va desfăşura în zona de agrement Pădurea Vedea în data de 1 Mai.
În aceste zile, jandarmii teleormăneni recomandă cetăţenilor să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.); să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase; să respecte regulile stabilite de organizatori; să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală şi să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.
În situaţia în care sunteţi victima unei agresiuni, anunţaţi de îndată Jandarmeria sau Poliţia, la numărul de urgenţă 112.

M. MEILĂ