Şapte suspecţi de furt, reţinuţi, doi, prinşi în flagrant

Şapte teleormăneni, reţinuţi în ultimele zile, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.
Poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Turnu Măgurele au fost sesizaţi cu privire la sustragerea de conductor telefonic de la reţeaua de telecomunicaţii CFR, pe o lungime de 2240 m, cauzând un prejudiciu de 1672,07 lei.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat suspecţii, P. Ion de 21 ani şi B. Marius de 22 ani, ambii din comuna Salcia, pe numele cărora a fost întocmit dosar penal.
În cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Teleorman.
Alţi doi bărbaţi din comuna Tătărăştii de Sus au fost reţinuţi de poliţiştii din oraşul Videle, pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
P. Ionel de 33 ani şi A. Marian de 22 ani sunt suspectaţi de sustragerea unei motosape dintr-o anexă a gospodăriei unui cetăţean, unde au pătruns prin efracţie, pe timp de noapte.
Cei doi suspecţi au fost identificaţi de poliţiştii din comuna Tătărăştii de Sus în aceeaşi zi în care au fost sesizaţi, iar în data de 05.02.2013, după ce a fost avizată începerea urmăririi penale de către procuror, aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arest.
Şi poliţiştii din oraşul Videle l-au reţinut pentru 24 de ore pe M. Gigi de 21 ani din comuna Scurtu Mare. Suspectul a pătruns prin efracţie şi a sustras mai multe bunuri din locuinţa unui cetăţean din aceeaşi localitate.
A fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar suspectul a fost introdus în arest.
Poliţiştii din comuna Năsturelu l-au surprins în flagrant pe M. Alin de 24 ani din localitate, care transporta cu o căruţă, pe DN 5C pe raza comunei, mai multe materiale feroase, a căror provenienţă nu a putut-o justifica.
Din cercetări s-a stabilit că suspectul le sustrăsese din curtea unei societăţi comerciale, cu intenţia de a le valorifica la un centru de colectare a deşeurilor industriale.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Un alt bărbat, din comuna Segarcea Vale, a fost depistat de poliţişti în timp ce sustrăgea bunuri metalice.
C. Mihai de 60 de ani, având asupra sa mai multe scule mecanice, a tăiat trei ţevi metalice cu lungimea de 2,5 m şi un corp de pompa din inox din incinta unei societăţi comerciale, cu intenţia de a le comercializa ulterior.
Acesta a fost surprins în flagrant de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Lunca, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

M.M.