Şanse de angajare la Bursa Locurilor de Muncă

Telormănenii aflați în căutarea unui loc de muncă au șansa să se angajeze. În data de 12 aprilie 2019, va fi organizată la nivel naţional “Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, al cărei obiectiv principal îl constituie creşterea gradului de ocupare al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă , prin corelarea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajatori şi solicitanți.

Evenimentul se va desfăşura în Alexandria, la Sala Polivalentă şi la sediul agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Magurele, şi se adresează atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cât şi celor care doresc cursuri de formare profesională.

În cadrul ediţiei din acest an, vor participa la acest eveniment şi antreprenori bulgari, având ca scop încurajarea mobilitatii forței de muncă în regiunea de frontieră.

În cadrul evenimentului, specialiştii AJOFM Teleorman vor oferi informaţii agenţilor economici şi şomerilor cu privire la subvenţiile şi facilităţile prevăzute de Legea nr. 76/2002, pentru: programe de formare profesională pentru proprii angajaţi, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea absolvenţilor, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea şomerilor peste 45 de ani, şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată, tineri NEETs, persoane cu handicap, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea şomerilor care mai au 5 ani pînă la pensie, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţelor şcolare, încadrarea tinerilor cu vârste între 16 şi 25 de ani confruntaţi cu riscul de marginalizare socială, susţinerea financiară a uceniciei la locul de muncă.

Vor fi înmanate materiale publicitare, chestionare de satisfacţie pentru solicitanţii de locuri de muncă;vor fi informaţi şi îndrumaţi către standurile special amenajate, unde vor fi oferite servicii specializate : informare şi consiliere cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redactează o scrisoare de intenţie, formare profesională, completarea veniturilor salariale, munca în străinătate.

Agenții economici care doresc să participe la bursa, pot depune ofertele cu locuri de muncă până pe data de 10 aprilie.

Claudiu DUMITRACHE