Sancţiuni contravenţionale de peste 40.000 lei, aplicate de jandarmi

În peste 300 de misiuni au acţionat jandarmii teleormăneni în cursul lunii trecute, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe teritoriul judeţului şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.
Dintre cele 310 misiuni, 123 au fost de menţinere a ordinii publice executate independent în mediu urban; 129, de menţinere a ordinii publice executate în comun cu efective din cadrul I.P.J. Teleorman; alte 36 de misiuni desfăşurate în mediul rural; 9 misiuni de asigurare a măsurilor de ordine, în mod independent sau în cooperare cu alte forţe, cu prilejul unor adunări cu public numeros (6 la manifestări sportive, 2 la manifestări cultural-artistice şi una la o manifestare de protest); 7 misiuni în comun cu efective de la I.P.J. Teleorman pe raza localităţilor rurale şi urbane în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de natură antisocială în baza planului de cooperare; 3 misiuni cu executorii judecătoreşti; 1 misiune cu B.C.C.O. şi 2 misiuni cu O.R.I.
De asemenea, jandarmii teleormăneni au intervenit în executarea a 82 mandate de aducere la solicitarea instanţelor judecătoreşti.
În urma acestor activităţi au fost constatate 25 de infracţiuni (13 în misiuni independente şi 12 în misiuni cu Poliţia) şi au fost aplicate 176 sancţiuni contravenţionale în valoare de 42.400 lei.
O mare parte dintre aceste sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru diverse încălcări ale Legii 61/1991, cu privire la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

M. MEILĂ