Salariile teleormănenilor mai mici cu peste 550 lei

Salariile teleormănenilor sunt printre cele mai mici din țară. Mai exact, în Teleorman salariul mediu net este cu aproape 550 de lei mai mic decât în restul țării. Din fericire, au început să crească și salariile teleormănenilor dacă ne gândim că luna trecută diferența dintre salariile noastre și restului țării era de peste 770 lei.

Avem puține locuri de muncă, iar ele sunt și prost plătite. Aceasta este concluzia care se poate trage din ultimul buletin informativ al Statisticii Teleorman. Potrivit datelor, teleormănenii sunt printre cei mai prost plătiți români.

Dacă la nivel național câștigul mediu net a fost de aproximativ 2400 lei, teleormănenii au câștigat cu 20 la sută mai puțin decât conaționalii lor. Adică salariul mediu brut în județul nostru a fost cu 550 de lei mai mic decât în restul țării.

Teleormanul, județul ai cărui politicieni conduc, de atâta amar de vreme, destinele României, se situează la “loc de cinste” în ceea ce privește starea de sărăcie a populației, rata extrem de ridicată a șomajului, industria, turismul dar și rezultatele obținute de către educatori și elevi în procesul de pregătire școlară. Un județ parcă predestinat a se afla mereu în coada tuturor clasamentelor întocmite la nivel național.

Potrivit Statisticii Teleorman, cel mai mare câștig salarial mediu net a fost în domeniul serviciilor, de 1970 lei. Urmează agicultura, cu aproximativ 1860 lei. La polul opus, cu cel mai mic câștig salarial sunt angajații din industrie și constructii.

Comparativ cu anul trecut, câstigul salarial mediu net a crescut cu aproximativ 25 la sută, la nivel de judeţ. Această creștere se datorează majorărilor salariale și a creșterii salariului minim pe economie.

Datele lunare privind câştigul salarial sunt obținute printr-o cercetare statistică selectivă.

C. DUMITRACHE