“Să învăţăm să dăruim!” – Ajutoarele umanitare au ajuns la 48 de familii, din 32 de localităţi teleormănene

Demarată pe data de 3 aprilie 2013, de către Filiala Teleorman a Partidului Forţa Civică, campania umanitară “Să învăţăm să dăruim !” a ajuns ieri, 25 aprilie, la final. La bilanţul provizoriu, prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul din Alexandria al acestei formaţiuni politice, preşedintele Eugen Pârvulescu – iniţiatorul şi sufletul acestei campanii umanitare – a precizat faptul că alimentele, obiectele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, jucăriile etc, donate de către teleormănenii cu dare de mână, oameni pătrunşi de simţul civic al întrajutorării frăţeşti, au ajuns la 48 de familii din 32 de localităţi. Între localităţile în care echipele ce s-au ocupat de distribuirea ajutoarelor umanitare au ajuns în perioada respectivă s-au numărat şi Balaci, Beciu, Alexandria, Lisa, Bujoru, Buzescu, Orbeasca, Cervenia, Trivalea Moşteni etc. La unele din aceste familii le-au fost înmânate şi anumite sume de bani necesare procurării de medicamente sau internării în spital. Într-un alt caz, respectiv cel din comuna Cervenia, ajutorul a constat în săparea unei fântâni în gospodăria unei familii cu mulţi copii.
Donaţiile făcute de către teleormănenii cu suflet mare în cadrul campaniei “Să învăţăm să dăruim !” au constat în 793 kilograme de alimente – zahăr, făină, ulei, 280 kilograme de legume şi fructe, 160 kilograme de obiecte de îmbrăcăminte, unele cantităţi de apă minerală ori plată, dulciuri, sucuri şi detergenţi, 130 de jucării ş.a. După sfintele sărbători de Paşte, campania umanitară “Să învăţăm să dăruim !” va fi reluată, pentru că, efectiv, după cum apreciază iniţiatorii unei astfel de acţiuni, sunt foarte multe cazuri de familii şi persoane singure aflate în situaţii cu totul speciale, fie în lipsuri materiale, trăind la limita cea mai de jos a sărăciei, fie cu o stare de sănătate care pur şi simplu le pune viaţa în pericol.
Eugen Pârvulescu a avut numai cuvinte de laudă şi de mulţumire pentru toţi teleormănenii care au înţeles spiritul acestei campanii de ajutorare a celor aflaţi în situaţii foarte de grele, donând bunuri materiale pentru familie aflate în momente existenţiale extrem de complicate. Un frumos gest de solidaritate umană ! La fel de apreciat este şi gestul făcut de către educatoarele de la Grădiniţa nr.7 din Alexandria, care şi-au însoţit copiii pe care îi pregătesc pentru viaţă la Cervenia, aceştia, cu gingăşia şi puritatea lor sufletească, aducând în rândul copiilor din familiile nevoiaşe zâmbetul şi o rază de speranţă.
Cuvinte de mulţumire au fost exprimate şi la adresa jurnaliştilor teleormăneni, a instituţiilor de presă pe care aceştia le reprezintă, popularizarea acţiunilor de strângere şi de distribuire de ajutoare către familiile aflate în situaţii extrem de grele fiind de un real folos în derularea şi succesul campaniei umanitare “Să învăţăm să dăruim!”

George ZAVERA