S-a redeschis Ștrandul Vedea din Alexandria!

Ştrandul din Alexandria a ieşit din ”revizia” de iarnă şi îşi aşteaptă clienţii. Deschiderea oficială a avut loc pe 8 aprilie.

Facilităţi în Ştrandul din Alexandria pentru persoanele cu dizabilităţi

Copilul cu handicap, precum şi persoana legală care îl însoţeşte, beneficiază de gratuitate la biletele de intrare în Complexul de odihnă şi recreere Ştrand Vedea.

De asemenea, adultul cu handical grav sau accentuat, precum şi persoana legală care îl însoţeşte, beneficiază de gratuitate la biletele de intrare în Complexul de odihnă şi recreere Ştrand Vedea.

Tot de gratuitate beneficiază şi adultul cu handicap mediu şi usor beneficiază de 50 la sută reducere la biletele de intrare în Complexul de odihnă şi recreere Ştrand Vedea.

Persoanele cu handicap, prin reprezentanţii legali, sunt obligaţi să depună cerere cu minim 3 zile înainte de data stabilită de a merge la Complexul de odihnă şi recreere Ştrand Vedea. Cererile sunt depuse la secretariatul ADP Alexandria din strada Ion Creangă, zona Modern şi vor fi însoţite de mai multe documente.

În primul rand, pentru copiii cu vârste între 1 – 14 ani – copie după certificatul de naştere, copie după actul care atestă încadrarea în grad de handicap.

Pentru copiii cu vârste între 14 – 18 ani – copie CI al persoanei cu handicap, copie dupa actul care atesta încadrarea în gradul de handicap.

Pentru persoanele adulte cu handicap – copie CI, copie după actul care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Reprezentanţii legali sau însoţitorii persoanei cu handicap, vor face dovada cu copie dupa CI şi după documentul legal eliberat de instituţia abilitată din care rezultă această calitate pentru persoana cu handicap pe care o însoţeşte.

Înotul îți oferă un excelent antrenament cardiovascular, tonificându-ți totodata musculatura.

Acest tip de mișcare îți crește forța și rezistența musculară, îmbunătățește postura și crește flexibilitatea, fiind indicat inclusiv persoanelor cu probleme articulare și ale spatelui.

Înotul este o formă de antrenament care crește frecvența cardiacă și stimulează circulația. În timpul înotului, toate grupele musculare sunt puse la muncă simultan, provocând organismul la un antrenament total. Frecvența cardiacă trebuie să crească, pentru că e nevoie de mai mult oxigen pentru muschii care muncesc din greu.

Ca un ultim argument pentru a vă apuca de înot trebuie să spunem faptul că o persoană de 60 de kilograme care înoată într-un ritm moderat timp de jumătate de oră, arde aproximativ 240 de calorii.

Claudiu DUMITRACHE