S-a enervat că a pierdut banii și a devastat ”păcănelele”

Atraşi de mirajul „îmbogăţirii” rapide, tot mai mulţi renunţă la banii de mâncare, de facturi pentru a juca la pariuri sportive, păcănele, ruletă etc. Şi dacă în ultima perioadă foarte multe firme de cartier pun lacătul pe uşă, casele de pariuri atrag tot mai mulţi clienţi şi astfel reuşesc să-şi deschidă noi şi noi sedii.

Dar pierderile îi pot transforma pe unii. Polițiștii au fost sesizati de către un bărbat din comuna Piatra, care a reclamat faptul că în incinta unei societăți comerciale din Piatra a avut loc un incident.

”În incinta unei societăți din comuna Piatra unde funcționează o sală de jocuri de noroc, un bărbat în vârstă de 37 ani din localitate, aflându-se în stare de ebrietate, a lovit cu pumnul ecranul unui aparat de joc de noroc, spărgându-l”, spun polițiștii teleormăneni.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere”, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

Dacă simţi nevoia să ţii secret faptul că mergi să joci şi crezi că într-o bună zi o să-i surprinzi pe cei dragi cu o sumă imensă câştigată la jocuri este primul semn care ar trebui să te pună pe gânduri.

Cu adevărat dependent eşti în clipa în care constaţi că eşti dispus să-ţi cheltuieşti şi ultimul bănuţ din buzunar în speranţa că vei câştiga. Dacă începi să cauţi cu disperare amici, prieteni dispuşi să te împrumute cu o sumă de bani în speranţa că vei juca mai bine şi-ţi vei recupera toţi banii pierduţi este un alt semn care te face dependent de jocuri.

Un semn de alarmă este atunci când eşti din ce în ce mai disperat să joci ca să-ţi recuperezi pierderile. În disperarea momentului eşti gata să intri în banii programaţi pentru alte cheltuieli casnice sau să amanetezi lucruri cumpărate cu multă sudoare.

Vieţi distruse, familii răvăşite şi averi pierdute. Aşa se poate caracteriza în doar câteva cuvinte dependenţa de jocuri de noroc. Pentru a nu cădea în patima jocurilor, cel mai bine este să evităm locaţiile de acest gen.

C.D.