S-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale parţiale din 3 februarie

Începând de duminică, 20 ianuarie, a demarat campania electorală pentru alegerile locale parţiale care vor avea loc pe 3 februarie în Teleorman şi alte şase judeţe din ţară. Campania se va derula pe parcursul a 15 zile şi se va încheia pe 2 februarie, ora 07:00.
Tragerea la sorţi a ordinii candidaţilor pe buletinele de vot la alegerile locale ce vor urma în Teleorman, a avut loc vineri, 18 ianuarie. Potrivit Biroului Electoral Judeţean (BEJ), în urma tragerii la sorţi, pentru Consiliul Judeţean Teleorman pe primul loc figurează Partidului Poporului Dan-Diaconescu, urmat de Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Partidul Democrat Liberal şi Uniunea Social-Liberală (USL).
Referitor la poziţia candidaţilor pentru Primăria Turnu Măgurele, prima poziţie pe buletinul de vot este ocupată de USL, după care urmează PP-DD, PDL, Partidul Ecologist Român şi PRM.
Şi pentru Primăria Bujoru a fost stabilită ordinea candidaţilor pe buletinul de vot, prin tragere la sorţi. Astfel, pe prima poziţie se află USL, pe poziţia a doua PDL, iar PP-DD pe poziţia a treia.
Pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman se vor organiza 334 secţii de votare din localităţi urbane şi rurale.
Potrivit Inspectoratului General de Poliţie, peste 1000 de poliţişti vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral la nivel naţional pentru alegerile parţiale ce vor avea loc în Teleorman dar şi în alte opt circumscripţii din Bihor, Botoşani, Covasna, Harghita, Neamţ şi Olt.
Solicitările semnalate în ziua alegerilor vor fi soluţionate de 142 poliţişti, constituiţi în 42 echipe operative, în timp ce un efectiv de rezervă, format din 121 poliţişti, va fi în permanenţă pregătit să acţioneze alături de jandarmi, atunci când situaţia o impune.
Procesul de votare va începe duminică, 3 februarie, la ora 07:00 şi se va încheia la orele 21:00.

M. MEILĂ