ROADPOL Safety Days: fără morți pe șosele

Polițiștii din Teleorman se alătură proiectului ROADPOL Safety Days. Acesta este destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun. Acțiunile dedicate proiectului au început pe 16 septembrie, se derulează până pe 22 septembrie și au ca scop să conștientizeze participanții la trafic să adopte o conduită responsabilă atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru reducerea accidentelor rutiere prin combaterea principalelor cauze generatoare.

Activitățile sunt desfășurate în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman au acţionat în cadrul acestui proiect având ca obiective prevenirea și combatea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere; creșterea vizibilității polițienești prin depistarea celor care încalcă normele rutiere; impunerea folosirii centurii de siguranţă; combaterea folosirii telefonului mobil în timpul mersului fără a utiliza dispozitivul de tip “mâini libere”; combaterea excesului de viteză; combaterea traversării neregulamentare a drumului public și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive.

În urma activităţilor desfăşurate, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10 730 lei, au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Dintre acestea, 16 sancţiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță, 7 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 sancţiuni pentru lumini şi 5 sancţiuni pentru alte abateri.

Acțiunile vor continua pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului Roadpol Safety Days!

Una dintre ținte este ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Claudiu DUMITRACHE