Riscă să își piardă locurile la catedră

28 de profesori ai unui liceu din Alexandria riscă să rămână fără catedre, după ce conducerea Inspectoratului Școlar Județean Teleorman a luat decizia de a diminua numărul de clase atribuite unității de învățământ. De aceea, dascălii au semnat un memoriu adresat reprezentanților ISJ Teleorman și spun că, dacă solicitările lor nu vor fi rezolvate, vor demara greva generală.

24 de cadre didactice ale Liceului Teoretic Constantin Noica din Alexandria sunt nemulțumite de decizia conducerii Inspectoratului Școlar Județean Teleorman de a diminua, pentru anul școlar viitor, numărul de clase de a IX-a. Astfel, pentru anul școlar 2021-2022, unității școlare i-au fost repartizate doar 4 clase de a-IX a

Pentru că nu vor să renunțe la clase și pentru a fi siguri că nu își pierd slujbele, cadrele didactice au semnat un memoriu adresat conducerii Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

Condcerea Inspectoratului Școlar Județean Teleorman spune că s-a ajuns la această situație la recomandarea Ministerului Educației de a echilibra ponderea dintre numărul de clase de la filiera tehnologică și cea teoretică.

Profesorii de la Liceul Teoretic Constantin Noica spun că, în cazul în care solicitările lor nu vor fi rezolvate favorabil, sunt dispuse să mearagă mai departe, luând în calcul și greva generală.

C. DUMITRACHE