Reguli și nereguli în traficul rutier teleormănean

Un accident rutier, doi șoferi prinși băuți la volan și altul depistat fără permis. Acestea sunt evenimentele rutiere petrecute pe raza județului Teleorman în ultimele 24 de ore.

Polițiștii din municipiul Alexandria au fost sesizați cu privire la faptul că pe str. București a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Un bărbat în vârstă de 37 ani din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism pe str. București, a fost surprins de apariția unui pieton pe partea carosabilă care a traversat în mod neregulamentar strada, acroșându-l cu partea din faţă.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un bărbat în vârstă de 50 ani din com. Orbeasca, judeţ Teleorman. După producerea evenimentului, conducătorul auto a transportat victima la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au depistat un bărbat din localitate în timp ce conducea un autoturism pe strada Șoseaua Alexandriei din mun. Turnu Măgurele cu toate că se afla sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea a două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Și tot băut a fost prins și un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alexandria. Acesta conducea un autoturism pe str. Dunării, din Alexandria, având în sânge o imbibație alcoolică peste limita legală, fiind testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,50 MG/L alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ,, conducerea unui autovehicul având o imbibație alcoolică peste limita legală”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Nu în ultimul rând, polițiștii Secței 7 Poliție Rurală Crîngu au depistat pe DN 65 A, pe raza comunei Putineiu un bărbat în vârstă de 30 ani din Turnu Măgurele în timp ce conducea un ATV care nu era înmatriculat ori înregistrat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în mișcare sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.