Recrutarea soldaților și gradaților profesioniști

Centrul Militar Județean Teleorman îi anunță pe cei interesați să devină soldați/gradați profesioniști că se pot înscrie până la data de 28 mai, în vederea participării la procesul de recrutare.

Sunt puse la dispoziție 1484 de locuri în 28 de județe și în București, iar candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie.

Dosarele de candidat vor fi finalizate până la data de 23 iulie, iar repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 9-10 august (seria I) și în data de 18 august (seria a II-a).

Primul modul de pregătire va începe în data de 23 august (doar candidații fără stagiu militar).

Candidații cu pregătire militară anterioară vor începe instruirea în data de 27 septembrie.

Cei interesați trebuie să se prezinte la Biroul informare recrutare din cadrul Centrului militar județean Teleorman, doar cu actul de identitate, fiind posibilă și înscrierea online, asupra căreia se vor primi informații de la biroul de recrutare.

Numărul de telefon al Biroului informare recrutare din cadrul Centrului militar județean Teleorman este 0247 317450 / 0247 311115, iar adresa este str. Constantin Brâncoveanu nr. 45, Alexandria.

Mai multe informații și consiliere de specialitate se pot obține stând de vorbă cu personalul recrutor.

Criterii de recrutare sunt următoarele: vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire; absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase); permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române- doar pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”.

Cornelia RĂDULESCU