Razii peste razii! Șoferi, căruțași și bicicliști amendați * Polițiștii din toate structurile Inspectoratului Județean au fost la datorie

Oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, în acest sens fiind aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.615 lei. Totodată, au fost reţinute 8 permise de conducere.

Și poliţiştii din Roşiorii de Vede au organizat şi executat o acţiune pe linia menţinerii liniştii şi ordinii publice în Târgul Săptămânal şi Piaţa Centrală din localitate, fiind controlate 22 de autoturisme şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2960 lei.

Poliţiştii din zona Turnu Măgurele au organizat şi executat o acţiune pe linia respectării regulilor privind prioritatea de trecere, combaterea folosirii telefonului mobil în timpul mersului, depistării căruțașilor, bicicliștilor și pietonilor care nu respectă regulile de deplasare pe drumurile publice, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7480 lei. Totodată, a fost reţinut şi 1 permis de conducere şi retras 1 certificat de înmatriculare.

Printre neregulile constate, amintim cazul unui unui bărbat în vârstă de 24 de ani din comuna Micești, jud. Argeș care transporta cu o autoutilitară lemn de foc, iar cantitatea transportată nu corespundea cu cea care era trecută în avizul de însoţire a mărfii.

Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 3000 lei și cantitatea transportată a fost confiscată.

Poliţiştii din zona Rosiorii de Vede au organizat şi executat o acţiune pe raza mun. Roşiorii de Vede în vederea reducerii riscului rutier şi prevenirii faptelor săvârşite cu violenţă, fiind aplicate 30 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11700 lei.

Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere, retrase 4 certificate de înmatriculare şi o serie de plăcuţe retrase.

Poliţiştii din Turnu Măgurele au organizat și executat o acțiune pe raza localităţii pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale și ilegalităților în domeniul silvic, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1360 lei.

Printre neregulile constatate, exemplificăm cazul unui bărbat în vârstă de 30 ani din com. Salcia, jud. Teleorman care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str.Rampa Gării, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere ” și „ conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului”, urmând ca la definitivarea cercetărilor să se propună soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

C.D.