Rata incidenței în Teleorman se apropie de 1 la mie

Rata incidenței în județul Teleorman se apropie de 1 la mia de locuitori. Potrivit ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică Teleorman, în data de 10 mai, rata incidenței în Teleorman este de 1,02 la mia de locuitori. Cea mai mare incidență este în Bragadiru, peste 6 la mia de locuitori. Din fericire sunt și 31 de localități cu 0 incidență în ultimele 14 zile.

Reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență din Alexandria au adoptat măsuri suplimentare la nivelul municipiului Alexandria valabile până pe data de 21 mai 2021. Se continuă activitatea în sălile de sport și fitness la o rata de incidență cuprinsă intre 1,5-3,00 infecții la 1000 de locuitori, fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06:00 – 22:00. Se permite circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 05:00-22:00.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice. Sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise și spații deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente, fără a se limita la acestea. Sunt permise, la o rată de incidență cuprinsă între 1,5 și 3,00 infecții la 1000 de locuitori organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului.

Căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, cu participarea a maxim 16 persoane, dacă nu sunt membrii aceleiași familii, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06:00-22:00.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 06:00-22:00.

Operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spații special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase), cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, agențiilor Loto, pariuri, este permisă fără a depăși 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului, inclusiv cazinouri, în intervalul orar 6:00-22:00.

Operatorii economici (market, supermarket, magazine de cartier, etc), care desfășoară activități de comercializare a produselor alimentare și/ sau băuturilor alcoolice și nealcoolice/ mărfuri industriale/produse panificație, sunt permise în intervalul orar 06:00-21:00.

Unitățile farmaceutice, benzinăriile precum și operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

C. DUMITRACHE