Puține locuri de muncă disponibile în județul Teleorman

În această perioadă, în evidenţa A.J.O.F.M Teleorman sunt înregistrate un număr de 240 locuri de muncă, puse la dispoziţie de către 27 agenţi economici, în domenii de activitate, precum: industrial, alimentaţie publică, vânzări, pază şi ordine publică, confecţii textile, construcţii civile, servicii şi comerţ.

Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile 33 locuri de muncă, pentru persoanele cu studii medii şi profesionale – 166 locuri de muncă şi pentru persoanele necalificate – 41 locuri de locuri de muncă.

De asemenea, la nivelul judeţului Teleorman sunt înregistrate un număr de 10 locuri de muncă pentru ucenici, în domeniul alimentaţiei publice.

Astfel, în Alexandria – 195 locuri de muncă, 19 agenţi economici (domenii: industrial, confecţii textile, alimentaţie publică, pază şi ordine publică, vânzări, construcţii civile, servicii şi comerţ; 31 locuri pentru persoane cu studii superioare, 136 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 28 locuri pentru persoane necalificate).

La Roşiori de Vede – 20 locuri de muncă, 5 agenţi economici (domenii: confecţii textile şi servicii; 2 locuri pentru persoane cu studii superioare, 13 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 5 locuri pentru persoane necalificate).

Și la Turnu Măgurele – 13 locuri de muncă, 2 agenţi economici (domenii: confecţii textile şi servicii, pentru persoane cu studii medii şi profesionale).

În Zimnicea – 12 locuri de muncă, 1 agent economic, în domeniul confecţii textile; 4 locuri pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 8 locuri pentru persoane necalificate).

Agenţii economici au obligaţia, conform Legii, să comunice agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Pentru a comunica locurile de muncă vacante, agenţii economici pot depune formularul ANEXA 1A, la sediul agenţiilor locale/punctelor de lucru sau transmite prin fax: 0247/311.164 şi e-mail: ajofm@tr.anofm.ro.

În situaţia în care, agenţii economici au ocupat locurile de muncă declarate vacante, au obligaţia, în termen de 1 zi, să anunţe ocuparea acestora, prin depunerea formularului ANEXA 1B, la datele de contact menţionate mai sus.

C.D.