PSD Teleorman ”înflorește” cu traseiști

Serialul „dezertarea” prin care primarii se mută dintr-un partid în altul a ajuns la un nou sezon. Alţi trei primari de comune, aleşi în anul 2012 pe listele altor partide au trecut în barca PSD. Este vorba despre primarul comunei Nanov, Florea Grosu, edilul-șef din Trivalea Moșteni, Marius Bocăncilă și Marin Alexandru, primarul din Siliștea.

PSD Teleorman este „mai bogat” cu 3 primari. Cu două luni înainte de începerea campaniei electorale, trei primari teleormăneni și-au dat seama ”că nu se mai regăsesc în rândurile partidului de pe urmă căruia au câștigat mandatul de edil-șef” și au trecut în barca PSD.

”Echipa PSD Teleorman va fi susținută de încă trei primari. Este vorba despre primarul localității Trivalea Moșteni, Marius Bocăncilă, primarul comunei Nanov, Grosu Florea și primarul comunei Siliștea, Marin Alexandru. Sunt primari cu care, în cei trei ani și jumătate, am colaborat foarte bine și pe care îi cunosc. Sunt oameni care cunosc administrație, care au demonstrat că au ales să ocupe aceste poziții din dorința de a se ocupa de interesele cetățenilor pe care îi reprezintă”, a spus președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult, acesta a adăugat faptul că ”ușile” partidului rămân în continuare deschise și că nu este exclus ca în perioada următoare să mai aibă loc astfel de ”mutări”.

”Nu avem ca scop atragerea primarilor de la alte partide, însă suntem un partid deschis și atunci când oameni consideră că vor să ne fie alături sunt bineveniți”, a completat președintele PSD Teleorman.

Înainte de această ”mutare”, formaţiunea social-democrată teleormăneană număra 65 de primari din 97 de localităţi. Mai exact 3 municipii, 2 oraşe şi 92 de comune.

Cei trei primari vor candida la alegerile locale din iunie pe listele PSD. Nici unul dintre dezertori nu a vrut să dea mai multe detalii cu privire la motivele pe care le-au avut atunci când au decis să părăsească PNL.

Legile din România sunt destul de permisive în ceea ce priveşte migraţia politică, singura situaţie în care un primar îşi pierde mandatul fiind aceea în care îşi dă demisia din partidul pe listele căruia a fost ales. Dar nimic nu-l împiedică să susţină şi să promoveze politicile altui partid, iar dacă este exclus din partidul care l-a promovat poate fi independent sau trece formal la alt partid.

De aceea, în ultimii 25 de ani sute de primari şi-au schimbat culoarea politică în timpul mandatului. Din păcate, cei mai mulţi au făcut-o pentru a-şi umfla conturile şi buzunarele. Să sperăm că cei trei primari teleormăneni vor demonstra că au făcut-o, într-adevăr pentru binele comunităţii.

C. DUMITRACHE