Proiectul de implementare şi evaluarea strategiei de aliniere a calităţii serviciilor publice de ocupare, a ajuns la final

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, a organizat ieri, la sediul său, o conferinţă de presă cu ocazia încheierii Activităţii nr.7, în cadrul proiectului „SEROP-Servicii de Ocupare Performante – Elaborarea, implementarea şi evaluarea strategiei de aliniere a calităţii serviciilor publice de ocupare”.
La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai iniţiatorilor proiectului dar şi ai partenerilor de proiect.
Cel care a deschis lucrările acestui eveniment, a fost Liviu Dumitraşcu, în calitate de Director executiv Adjunct al AJOFM Teleorman. Domnia s-a a prezentat în câteva rânduri proiectul de evaluarea strategiei de aliniere a calităţii serviciilor publice de ocupare. După care, ”ştafeta” a fost predată managerului de proiect Constantin Gheoarghe, cel care a avut sarcina dea prezenta invitaţilor, prin intermediul unui video-proiector, principalele activităţi elaborate pe parcursul proiectului.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!” şi se derulează pe o perioadă de 36 de luni.
Acesta este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman (Partener 1), SC Insoft Development & Consulting, Ecotech (Perugia, Italia) şi Mişcarea Română pentru Calitate Craiova.
Obiectivul general al proiectului il constituie elaborarea şi implementarea strategiei de creştere a calităţii serviciilor pe piaţa muncii, destinate să sprijine şi să susţină procesul de modernizare a serviciului public de ocupare la standarde europene, prin adecvarea şi inovarea procedurilor şi instrumentelor de lucru pentru eficientizarea, diversificarea şi creşterea eficacităţii acestora la nivelul a doua regiuni de dezvoltare – Sud-Vest Oltenia şi Sud Muntenia – cu specificităţi comune. Serviciile care fac obiectul proiectului sunt: informarea şi consilierea, medierea muncii, consultanţă pentru începerea unei afaceri şi formarea profesională continuă.
Iar apoi, pentru că organizatorii evenimentului s-au aflat la final de proiect, s-a trecut la prezentarea de către fiecare partener a activităţilor desfăşurate pe parcursul proiectului, cât şi despre modul de implementare al acestora.
Evenimentul s-a încheiat prin discuţii libere privind piaţa forţei de muncă şi evaluarea evenimentului respectiv.

M.M.

Despre autor