Proiectul Community Based Health
Crucea Roșie Teleorman recrutează facilitator comunitar full time pentru o perioadă de 9 luni, începând din luna aprilie 2025 (cu posibilitate de prelungire).
Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de e-mail teleorman@crucearosie.ro până la data de 25 martie 2025.
Atribuțiile facilitatorului comunitar sunt următoarele: planifică și organizează activități împreună cu comunitatea pe baza analizei de nevoi din comunitate; recrutează și instruiește echipe de voluntari în comunitate; evaluează și raportează feedbackul din partea comunității; susține comunitatea în planificarea și susținerea de activități conform misiunii Crucii Roșii; menține legătura cu coordonatorul național și integrează feedback-ul primit de la acesta; raportează activitatea și feedbackul din partea comunității; organizează întâlniri cu autoritățile locale, stabilește împreună cu directorul de filială. parteneriate la nivel local sau județean.
Cerințele de studii și experiență sunt: experiență în coordonarea unei echipe; studiile superioare constituie un avantaj; bune abilitați de comunicare, ascultare activă și de rezolvare a problemelor; toleranță, deschidere, nondiscriminare, răbdare; abilitatea de a lucra într-un mediu intercultural; abilități de raportare; experiență de lucru într-un domeniu social, într-un ONG; vorbire și intelegere a limbii engleză nivel mediu cel puțin; competente IT (kobo, microsoft office, google etc); cunoștințele despre Crucea Roșie reprezintă un avantaj; permisul conducere cat. B reprezintă un avantaj; conduită morală .
Prin proiectul Community Based Health, Crucea Roșie Română dorește să dezvolte abordări localizate care să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate în România prin pilotarea voluntariatului comunitar în sănătate. Astfel, se vor construi experiențe și bune practici care să faciliteze replicarea proiectului în alte comunități.
Totodată, prin acest proiect Crucea Roșie Română dorește să încurajeze, să promoveze și să faciliteze voluntariatul comunitar formal, organizat și modul prin care acesta poate contribui la bunăstarea comunităților și la promovarea a ceea ce înseamnă voluntariatul ca concept și expresie culturală.
Lucrând cu comunitățile, Crucea Roșie Română va încuraja, va organiza și va sprijini oamenii să facă voluntariat organizat în comunitățile lor pentru a aborda provocările de sănătate și a contribui la construirea rezilienței locale și a creșterii prezenței Crucii Roșii Române în teritoriu. Rezultatul așteptat este un model dezvoltat, bazat pe dovezi, care, cu mijloace limitate, poate fi replicat și în restul filialelor din țară și susținut cu resurse locale, crescând baza de voluntari ai Crucii Roșii Române și crearea de comunități mai sănătoase și mai pregătite în caz de evenimente neprevăzute.
Crucea Roșie Română dorește să consolideze activitățile existente și să stabilească un program la nivel național care să abordeze deficiențele din sistemul sanitar și social românesc, jucând un rol mai larg în furnizarea de intervenții comunitare pentru sănătatea comunitățior și contribuind la dezvoltarea voluntariatului comunitar în sănătate.
Cornelia RĂDULESCU