Proiect cultural: „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”

Societatea de Științe Istorice din România, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Teleorman și Muzeul Județean Teleorman organizează concursul național „Patrimoniul cultural, istoric și natural- Zestrea comunităților locale”, care își propune să valorifice patrimoniul cultural național, pornind în primul rând de la preocuparea pentru istoria comunității locale.

Scopul acestui proiect îl constituie implicarea profesorilor de istorie, a elevilor și studenților în responsabilizarea autorităților locale privind protejarea, conservarea și promovarea valorilor culturale, naturale și istorice locale, a celor incluse sau neincluse încă pe lista monumentelor istorice, constituirea unei arhive a bunurilor de patrimoniu din comunitatea respectivă și a unei hărți de turism cultural.

Proiectul se adresează elevilor din ciclurile gimnazial și liceal, profesorilor din mediul preuniversitar, profesorilor și studenților din mediul universitar.

Acest proiect este gândit să se deruleze pe parcursul a trei ani (2021, 2022, 2023), în perioada martie-iunie a fiecărui an și va consta în realizarea unui portofoliu de către elevi sub coordonarea profesorilor.

Cornelia RĂDULESCU

Lasă un răspuns