Procera Genetics şi-a prezentat oferta de seminţe fermierilor din Teleorman
Ca şi în alţi ani, ţinând seama de potenţialul agricol al judeţului Teleorman, specialiştii companiei Procera Genetics, în frunte cu preşedintele acesteia, ex-ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, au venit la Alexandria pentru a prezenta şi pune la dispoziţia fermierilor hibrizi de mare productivitate de floarea soarelui şi porumb certificaţi de Procera, ce pot fi folosiţi în campania agricolă din primăvara acestui an. Hibrizi obţinuţi în urma activităţii proprii de cercetare, noile soiuri de floarea soarelui, de porumb şi soia fiind adaptate condiţiilor pedoclimatice din România, la obţinerea de producţii mari la unitatea de suprafaţă concurând şi tehnologiile marca Procera de combatere a buruienilor din culturi.
Este de reţinut faptul că Procera Genetics este o companie de cercetare dezvoltare în domeniul producţiei agricole, cu capital integral românesc, aceasta având sediul central în oraşul Fundulea, în judeţul Călăraşi, într-o zonă în care cercetarea agricolă a fost dintotdeauna o prioritate pentru specialişti. Întâlnirea de lucru a avut loc la restaurantul Riviera, din Alexandria, prilej pentru specialiştii Procera Genetics şi pentru fermierii teleormăneni de a discuta cu profesionalism despre cum trebuie practicată o agricultură modernă, de înalt randament, de a vorbi despre soiurile de porumb, floarea soarelui şi soia obţinute de către cercetătorii Procera Genetics şi tehnologiile avansate de combatere a buruienilor, care să conducă la creşterea producţiei.
Despre preocupările specialiştilor Procera Genetics pentru crearea de noi hibrizi de porumb, floarea soarelui şi soia, precum şi a unor tehnologii care să conducă la creşterea producţiei de seminţe şi implicit pentru a-i sprijini pe fermierii din întreaga ţară să obţină rezultatele economice dorite au vorbit pe larg preşedintele Procera Genetics, Stelian Fuia, unul din cei mai avizaţi specialişti din domeniul cercetării agricole, precum şi directorul naţional de vânzări al companiei, Dan Gherghiniciu. De buna desfăşurare a simpozionului s-au ocupat şi Emilia Alecsandru, director regional Sud-Vest şi Alin Licaciu, reprezentant de vânzări al Procera Genetics pentru judeţele Teleorman şi Argeş.
Activitatea de cercetare agricolă desfăşurată în ultimii ani de către specialiştii de la Procera Genetis pe terenuri din zona Fundulea, dar şi pe loturi aparţinând fermierilor din toate zonele ţării a condus la obţinerea de noi soiuri de floarea soarelui şi de porumb de mare productivitate, foarte bine adaptate la condiţiile pedoclimatice din ţara noastră.
Compania Procera Genetics SRL pune astfel la dispoziţia fermierilor 11 hibrizi de porumb creaţi în România şi adaptaţi condiţiilor de climă şi sol din ţara noastră, care asigură obţinerea de producţii dintre cele mai mari la unitatea de suprafaţă. Sunt hibrizi din grupele FAO, pornind de la hibridul CERA 270 HP, până la ultimul soi de porumb certificat de Procera Genetis, respectiv hibridul CERA 540.
În acelaşi timp, sub marcă proprie, Procera Genetics oferă fermierilor din întreaga ţară şapte hibrizi de floarea soarelui, creaţi şi adaptaţi la condiţiile de mediu şi sol din România, hibrizi semitimpurii, timpurii şi tardivi. La oferta de seminţe de porumb şi floarea soarelui din soiurile de mare productivitate create de Procera Genetics se adaugă tehnologiile perfectate de cercetătorii companiei pentru culturile de hibrizi de floarea soarelui şi porumb. E vorba de Tehnologia PROCERA pentru controlul buruienilor problemă în cultura de floarea soarelui, tehnologia de cultivare a hibrizilor de porumb HP – Tek şi tehnologia Q TEK pentru combaterea buruienilor din loturile de porumb.
Fermierii interesaţi de oferta de hibrizi şi de tehnologiile promovate sub marca Procera pot afla informaţiile necesare accesând Internetul, pe adresa www.proceragenetics.ro
George ZAVERA