Primarii din patru comune din Teleorman, demersuri comune pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale

Primarul Marin Buzală, aflat în fruntea administrației publice din comuna Lunca de mai bine de 26 de ani, e hotărât să facă tot ceea ce e omenește posibil pentru a racorda localitatea pe care o conduce la conducta magistrală de gaze naturale. Conducta care aduce gaze naturale de la Mediaș la Turnu Măgurele trece la o distanță de doar câteva sute de metri de locuințele sătenilor din Lunca.

Anul trecut, primarul din Lunca a făcut demersurile necesare la compania Romgaz, la Mediaș, unde, spune domnia sa, conducerea companiei l-a informat că racordarea la conducta magistrală de gaze naturale este posibilă. Pentru aceasta este însă necesar ca un operator economic, agreat de compania Romgaz, să construiască în zona în care se află comuna Lunca o stație de preluare din conducta magistrală și de depresurizare a gazelor naturale. Desigur că un operator economic va accepta realizarea unei asemenea investiții doar dacă afacerea se dovedește a fi rentabilă, iar rentabilitatea poate fi asigurată de un volum cât mai mare de gaze naturale distribuite consumatorilor.

De curând, primarul din Lunca, pentru a avea sorți de izbândă în găsirea unui operator economic care să realizeze o astfel de investiție, a pus la cale unirea eforturilor primarilor din comunele învecinate. Astfel că primarii comunelor Lunca, Saelele, Lița și Segarcea Vale, edili cu foarte mare experiență în administrația publică locală, au hotărât ca împreună să facă demersurile necesare pentru ca, în final, localitățile lor să poată să se racordeze la rețeaua de gaze naturale. Un proiect comun poate avea șanse de reușită, așa că e posibil ca încă de anul viitor comunitățile locale din Lunca, Saelele, Lița și Segarcea Vale să beneficieze de gaze naturale.

George ZAVERA