Prima ediţie a „Festivalului Mărţişorului pentru copii”, la Alexandria

În premieră, în acest an, la Alexandria se va organiza „Festivalul Mărţişorului pentru copii”, concurs de muzică uşoară şi populară ce se va desfăşura între 27-28 martie. Proiectul care face referire la organizarea acestui eveniment a fost aprobat în unanimitate de toţi consilierii locali în cadrul şedinţei ordinare ce a avut loc săptămâna aceasta, miercuri. Scopul festivalului este acela de descoperire a tinerelor talente, copii cu aptitudini în domeniul muzicii uşoare sau populare, de asemenea şi mici instrumentişti.
Acest eveniment este cu atât mai mult binevenit cu cât, după cum preciza Andreea Broşteanu, consilier local, „despre cultură se vorbeşte din ce în ce mai puţin în zilele noastre”.
Şi pentru că în Alexandria sunt foarte mulţi tineri talentaţi, „trebuie să ne gândim la o locaţie care trebuie să aibă toate dotările necesare, unde aceşti tineri talentaţi se pot pregăti astfel încât să performeze şi să devină competitivi. De aceea trebuie să-i susţinem nu doar în plan local ci şi naţional”.
Consilierul a amintit şi de faptul că primarul Victor Drăguşin „se luptă de ceva timp să deschidă un Centru al artelor”, subiect pe marginea căruia, în prezent au loc discuţii cu sindicatele, care „până la urmă vor ajunge să cedeze acest spaţiu”. Este vorba de spaţiul din Casa de Cultură a Sindicatelor unde, ulterior, urmează să fie demarate lucrările pentru amenajarea unei săli de cinematograf, a unei săli de teatru, a unei săli de dans şi a unei galerii de artă.
Vorbind despre banii cu care vor fi realizate toate acestea, Andreea Broşteanu a adăugat că „putem avea o sursă de finanţare mixtă, adică putem să venim cu bani atât noi, Consiliul local, cât şi Consiliul Judeţean”.
Referitor la acest aspect al finanţării festivalului, potrivit Raportului de specialitate, pe lângă banii alocaţi din bugetul local, dacă este cazul vor fi şi sponsorizări.
În concurs se pot înscrie copii din Alexandria, ale căror vârste sunt cuprinse între 7 şi 14 ani. Secţiunea de muzică uşoară vocală cuprinde două categorii, 7-10 ani şi 11-14 ani, categorii care se regăsesc şi la secţiunea de muzică uşoară instrumentală.
O singură categorie, 7-10 ani, va fi la secţiunea de muzică populară vocală şi la cea instrumentală.
După completarea fişei de înscriere în concurs, copiii vor trece printr-o preselecţie ce va avea loc între 20-23 martie, în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Alexandria. Ultima zi de înscriere în concurs este 19 martie.

M. MEILĂ