Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la deschiderea anului universitar de la Alexandria

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea s-a aflat în rândul studenților din Alexandria. Acesta a participat la deschiderea anului universitar de la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria din cadrul Universităţii “VALAHIA” din Târgovişte.

Emoţii, speranță și încredere pentru studenții teleormăneni. La Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria din cadrul Universităţii “VALAHIA” din Târgovişte, zeci de studenţi au serbat începutul anului universitar 2017-2018. “Bobocii”, stângaci şi timizi, au primit vizita președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Al treilea om al statului s-a aflat în rândul studenților alexăndreni atât pentru a marca deschiderea noului an universitar, dar și pentru a sărbătorii 10 ani de învăţământ superior la Alexandria.

Festivitatea de deschidere a avut loc în Aula Universităţii din Alexandria, în prezenţa unui numeros auditoriu format din studenţi, părinţi, cadre didactice, oficialități locale și județene.

Primul care a luat cuvântul, aşa cum era şi normal, a fost directorului Facultății de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria, lect. univ. dr. Ioana Panagoreţ. Aceasta a urat bun venit studenţilor în noul an pe care i-a sfătuit să profite de studenție.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților i-a îndemnat pe studenți să-i respecte pe profesori.

„Mulţumesc tuturor profesorilor din Universitatea Valahia pentru că-i ajută pe copiii din această regiune să înveţe şi pe copiii din Teleorman ce înseamnă viaţă şi pentru cum se dedică. Dascălul este al doilea părinte, aplaudaţi-i, respectaţi-i, ei vă pot face o viaţă mai bună sau o viaţă mai rea. Viaţa este la fel de dură pentru oricine. Nimeni nu vă va angaja doar pentru că aveţi o diplomă, nimeni nu vă va ţine la muncă pentru că aveţi facultate. Acum învăţaţi să şi gândiţi, şi o speicalizare, şi cum să vă descurcaţi în viaţă. Am avut invitaţii în mai multe locuri, dar am venit aici nu doar pentru că sunt din Teleorman“, a declarat Liviu Dragnea.

La deschiderea anului universitar a fost prezent și fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea. Acesta și-a amintit cu plăcere de anii studenției și a ținut să precizeze că și el a urmat cursurile Univerității Valahia.

„Particip la deschiderea anului universitar la universitatea pe care am absolvit-o, o universitate cu care mă mândresc. Ca un fost student al acestei universităţii, vă pot spune, stimaţi studenţi, că alegerea pe care aţi făcut-o este cea mai bună“, le-a transmis studenţilor Adrian Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Alături de cei doi invitați de la ”centru” a fost prezent și Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

De asemenea, printre invitați s-a aflat și actualul președinte al Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, prefectul județului Teleorman, Florinel Fumitrescu, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, dar și alte personalități locale.

Ceremonia s-a încheiat prin fredonarea cântecul studenţesc „Gaudeamus Igitur“. Centrul teritorial Alexandria al Universităţii Valahia a fost înfiinţat în anul 2007.

C.D.