Premii pentru cei care au străbătut secolele

Mai există printre noi oameni care au reuşit să obţină rara performanţă biologică de a depăşi 100 de ani şi să trăiască în două secole consecutive, fiind martorii unor evenimente care au devenit demult istorie.
Recent Consiliul Judeţean Teleorman a adoptat o hotărâre prin care toţi Matusalemii din judeţ vor primi un premiu în bani, într-un cadru festiv, fie la primăriile din localităţile de domiciliu, fie acasă la fiecare dintre cei netransportabili.
Primii patru centenari, care au împlinit această respectabilă şi impresionantă vârstă până la 30 septembrie, vor fi premiaţi în această săptămână, de preşedintele Adrian Gîdea, care se va deplasa joi, 10 octombrie, în fiecare localitate care are şansa de a avea printre locuitorii ei un cetăţean care a reuşit să străbată două secole.
De remarcat faptul că toţi cei patru centenari provin din acelaşi areal al geografiei judeţului, fiind vorba de Alexandra Jianu (Piatra), Ion Giuclea (Liţa), Ion Duminică (Viişoara) şi Gheorghiţa Diaconescu (Turnu Măgurele).
În legătură cu aceste evenimente, în cadrul cărora el va fi cel care va înmâna premiile, Adrian Gîdea a spus că această recompensă materială este un gest de respect al instituţiei pe care o conduce pentru cei care au depăşit un secol de timpuri grele, de războaie şi regimuri opresive, au reuşit să depăşească toate acestea prin tenacitate şi dorinţa de a reuşi în viaţă.

C.O.