Premieră în MAI: sesiune de admitere în școlile de agenți și subofițeri

Aproape 3000 de locuri au fost scoase la concurs de MAI într-o sesiune de admitere organizată în premieră în luna ianuarie 2018 în școlile de agenți și subofițeri.

Decizia a fost luată în conformitate cu pachetul de măsuri aprobat de ministrul Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal.

Dintre cele 2880 de locuri scoase la concurs, 1600 sunt pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Pe locurile scoase la concurs pot cadinda atât bărbați cât și femei, exceptând cele 300 de locuri aprobate la Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, care sunt doar pentru bărbați.

De recrutarea candidaților se vor ocupa departamantele de resurse umane din cadrul unităților teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cei care vor să candideze pentru unul din locurile enumerate, trebuie să depună cererile tip de înscriere, la departamentele de resurse umane, până la data de 5 decembrie 2017.

Concursurile de amditere vor fi roganizate în perioada 13-21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei școli.

Candidații vor susține o probă de verificare, ce constă într-un test scris, dar vor avea de trecut și probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală.

Sesiunea de admitere din luna ianuarie 2018 se organizează în următoarele școli:

  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1300 locuri
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 locuri
  • Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 locuri
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 locuri
  • Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 locuri
  • Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300 locuri.

M. MEILĂ