Pregătiţi de ”război”. Teleormănenii ies înarmaţi şi la piaţă

Teleormănenii se înarmează până în dinţi, chiar şi când ies la piaţă. Dornici să fie cu un pas înaintea hoţilor care i-ar putea ataca din senin pe stradă, teleormănenii „precauţi” sau puşi pe scandal au la ei cuţite, bâte şi bricege. Aproape în fiecare zi, poliţiştii dau peste persoane care poartă ilegal arme albe. Doar în ultimele 24 de ore au fost depistate 3 astfel de persoane.
Străzile din judeţul Teleorman sunt tot mai nesigure. Sau cel puţin la această concluzie putem ajunge dacă ne luăm după numărul tot mai mare al teleormănenilor prinşi pe stradă înarmaţi cu arme albe.
Cuţite de diferite dimensiuni, bâte de baseball şi bricege. Acestea sunt cele mai frecvente “accesorii” cu care teleormănenii ”precauţi” sau ”războinici” sunt depistaţi de oamenii legii pe străzile din judeţ.
Într-o singură zi, poliţiştii au reuşit performanţa de a întocmi 3 dosare penale pentru port ilegal de armă albă în locurile publice. Cu toate că nu dau dovada de ingeniozitate, când vine vorba de arme albe, teleormănenii impresionează prin cantitate. Cel mai bun exemplu? Un bărbat din Roşiorii de Vede a fost prins purtând asupra sa 4 cuţite de diferite dimensiuni.
Înarmat până în dinţi era şi un tânăr de 20 de ani din Turnu Măgurele. Poliţiştii din municipiul Turnu Măgurele l-au prins în flagrant pe B. Alin de 20 de ani din localitate în timp ce purta fără drept asupra sa un cuţit cu o lungime totală de 24 de centimetrii, precum şi o bâtă de baseball, cu o lungime totală de 75 de centimetrii, în împrejurări în care ar pune în pericol viaţa unor persoane. Atât cuţitul cât şi bâta au fost ridicate în vederea cercetărilor.
Nici cel de-al treilea municipiu din judeţul nostru, Alexandria, nu pare mai sigur. Un bărat de 42 de ani din comuna Brânceni a fost oprit în trafic pe strada Dunării din reşedinţa judeţului pentru un control de rutină. În urma controlului au depistat în torpedoul dreapta faţă al maşinii două cuţite, unul rabatabil cu lama de 10 centimetrii şi al doilea cu o lama de 7 centimetrii, cu mâner din plastic negru, iar în portbagajul maşinii a fost găsită o coadă de topor din lemn cu o lungime de 120 centimetrii.
PE numele celor trei bărbaţi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept a unei arme din categoria celor supuse autorizării. Acestea sunt doar câteva din zecile de cazuri pe care poliţiştii le descoperă lunar.
Potrivit legii ”portul şi folosirea fără drept în locuri publice a cuţitului, pumnalului sau a altor asemenea obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la un an sau amendă”.

Claudiu DUMITRACHE