Pregătire gratuită pentru examenul de Bacalaureat 2024, la Universitatea de Vest

Elevii de clasa a XII-a se pot înscrie la module de pregătire pentru examenul de bacalaureat 2024, pentru fiecare disciplină, organizate de Universitatea de Vest din Timişoara în perioada 9 martie-29 iunie.

Participarea la aceste activități este gratuită și deschisă tuturor elevilor.

Pentru anul universitar 2023-2024, activitățile didactice de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat vor avea loc în perioada 9 martie-29 iunie, în fiecare săptămână, sâmbăta, cu excepția zilelor de 27 aprilie, 4 mai, 1 și 22 iunie.

Programul modulelor de pregătire pentru examenul de bacalaureat, pentru fiecare disciplină: Limba și literatura română; Matematică- nivel M1; Matematică- nivel M2; Istorie; Biologie; Chimie; Economie; Filosofie; Fizică; Geografie; Informatică; Logică, argumentare și comunicare; Psihologie; Sociologie.

Orarul modulelor, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 9 martie-29 iunie 2024, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:

  • 9:00 – 10:30- Limba și literatura română;
  • 10:45 – 12:15- Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
  • 12:30 – 14:00- Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Toate activitățile se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformelor Google Meet sau Zoom, iar pentru fiecare disciplină se va crea un curs pe platforma Google Classroom, care să faciliteze comunicarea dintre cadre didactice și elevi.

Modulele de pregătire pentru Bacalaureat fac parte din programului „UVT pentru elevi”, care mai include: Concursurile pentru elevi organizate de facultățile UVT; Programul de webinare de dezvoltare personală pentru elevi susținut de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC); Serviciile de consiliere individuală pentru elevi, oferite de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC); Platforma de testare psiho-vocațională YTM.ro; Școala de vară pentru elevi West Summer University.

Cornelia RĂDULESCU