Polițiștii și liceeni din Zimnicea i-au învățat pe bicicliști să circule cu atenție

Și în orașul Zimnicea a avut loc o acțiune pe linie de rutieră în care cei vizați au fost bicicliștii care au fost atenționați asupra riscului la care se expun în cazul în care nu respectă regulile de circulație.

Alături de polițiștii din Zimnicea, un ajutor de nădejde l-a reprezentat prezența liceenilor din cadrul Liceului Teoretic din Zimnicea care au răspuns afirmativ invitației.

De asemenea, bicicliștilor le-au fost oferite veste reflectorizantă pentru a fi purtate în vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere de orice gen și le-au fost date flyere care conțineau recomandări preventive pe această linie.

În acțiunea desfășurată de polițiști au fost vizați bicicliștii care nu au respectat legislația rutieră și s-au expus victimizării prin accidente sau au constituit un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Pentru a nu cădea victime ale accidentelor rutiere, polițiștii teleormăneni recomandă bicicliștilor să nu traverseze carosabilul pe trecerile pentru pietoni.

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă.

Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.

Cel mai important: nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice și poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața.

Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

C.D.