Poleiul face victime

La dentist, cu dinţii sparţi, după ce au căzut pe gheaţă
Poleiul care s-a format de săptămâna trecută în judeţul nostru a făcut zeci de victime în rândul teleormănenilor care, odată ieşiţi din casă au constatat că nu se pot deplasa din cauza peliculei de polei formată peste noapte pe trotuare şi şosele. Mai grav este că mulţi dintre cei care au căzut pe gheaţă s-au ales cu entorse, luxaţii, fracturi, motiv pentru care au solicitat ambulanţa pentru a fi transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Şi dacă cele mai multe victime au ajuns la urgenţe sau pe mâna ortopedului ori chiar a chirurgului, în cele mai grave cazuri, nu puţini au fost cei care s-au văzut nevoiţi să meargă la medicul stomatolog, cu dantura compromisă din cauza contactului dur pe care l-au avut cu trotuarul, după ce au alunecat pe gheaţă.
Dintre cele aproape 50 persoane care au solicitat ambulanţa în ultimele zile, 7 au suferit fracturi ale membrelor şi au fost transportate de către ambulanţă la urgenţă, iar alte victime au fost transportate de SMURD.
Poleiul a făcut cele mai multe victime în special în weekendul care tocmai a trecut, când 45 de teleormăneni au sunat la salvare după ce au căzut pe gheaţă.
Cetăţenii trebuie să se deplaseze cu băgare de seamă, să fie atenţi în special la trepte sau la locurile acoperite cu zăpadă, care pot fi adevărate capcane. Şi chiar dacă în aceste zile vor mai creşte temperaturile, dimineaţa poleiul încă persistă, iar străzile sunt adevărate patinoare. În aceste condiţii este recomandat ca cetăţenii să poarte mănuşile şi căciula pentru a proteja aceste zone în cazul unei eventuale căderi.

M. MEILĂ