Plante pe care trebuie să le consumi la începutul primăverii
În special la schimbările de temperatură, când virozele se înmulțesc, organismul are nevoie de alimente și plante medicinale care să-i întărească sistemul imunitar. Un sistem imunitar bun te va menține sănătos, iar virusurile vor sta la distanță de tine. Iată ce recomandă fitoterapeuții să consumăm la începutul primăverii.
Ghimbirul
Este o plantă folosită la încălzirea și decongestionarea organismului în caz de afecțiuni similare răcelilor, precum guturai, circulație proastă, gripe, congestii nazale, dureri în gât, conform aceleași surse.
Salvia
Este recunoscută pentru proprietățile ei de combatere a răcelii și a gripei. De asemenea, este un tratament eficient pentru inflamațiile gurii și ale gâtului, precum laringita, amigdalita sau dureri în gât. Infuzia de salvie este recomandată în aceste afecțiuni.
Usturoiul
Este cea mai bună alegere pentru tratarea răcelilor, gripelor, durerilor de gât și digestiei leneșe. S-a descoperit că este eficient împotriva mai multor bacterii rezistente la antibiotice. De asemenea, stimulează sistemul imunitar al organismului și este eficient în tratarea mai multor tipuri de infecții.
Cimbrul
Cimbrul este un dezinfectant puternic și eficient, fiind folosit atât pentru uz extern, cât și intern, pentru a combate infecțiile. Este folosit sub formă de infuzie pentru a preveni răcelile și sub formă de gargară pentru a trata durerile în gât. De asemenea, este foarte eficient și pentru a trata tusea și afecțiunile ușoare la plămâni.
Cătina
Este recunoscută și ca ginsengul românesc, despre care se spune că poate fi și cel mai bun vaccin antigripal. Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum și în vitamina E, vitaminele A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză.
Fructele de cătină sunt, așadar, pline de vitamine necesare pentru organismul nostru. Poate fi consumată în mai multe feluri, de exemplu în stare pură, cu miere, în formă de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctură, spun specialiștii.
Adriana VENE