Ping-pong, cu copiii Grădiniței nr. 10 din Alexandria

A început școala, dar nu și pentru copiii Grădiniței nr. 10 din Alexandria. Unitatea de învățământ este închisă din prima zi a acestei săptămâni, a doua săptămână de la începerea noului an școlar, pe fondul mai multor îmbolnăviri în rândul copiilor care au frecventat grădinița în cele câteva zile de când a început școala. Deocamdată, cauzele îmbolnăvirilor nu au fost depistate, așteptându-se rezultatele probelor luate de DSP Teleorman din incinta unității de învățământ, acțiune care a avut loc luni, 17 septembrie 2018. Astfel că, părinții micuților înscriși la Grădinița nr. 10 din Alexandria au fost nevoiți să-și ia copiii la muncă sau să apeleze la rude și cunoștințe pentru a sta cu cei mici, pentru că foarte puțini au fost cei care și-au dus copiii la Grădinița cu PP ”Ion Creangă” din Alexandria, alternativa oferită, temporar, copiilor de la unitatea de învățământ cu probleme.

După cum spuneam într-un articol publicat luni, 17 septembrie, în ziarul nostru, încă din primele zile în care au mers la grădiniță, zeci de copii din cadrul Grădiniței nr. 10 din municipiul reședință de județ au ajuns la urgențe, la spitalul din Alexandria, acuzând simptome precum: dureri de burtă, vomă, febră, diaree. Primul val de copii a ajuns la camera de gardă în seara zilei de sâmbătă, 15 septembrie, iar de atunci, în fiecare zi, alți copii se prezintă la urgențe acuzând aceleași simptome.

Se pare că autoritățile locale, și aici vorbim de Primăria Alexandria, ISJ Teleorman și DSP Teleorman au găsit o soluție pentru rezolvarea situației în care se găsesc copiii. Reprezentanții autorităților au hotărât că cel mai bine pentru copii ar fi să nu mai revină în incinta Grădiniței nr. 10 și să fie mutați la Grădinița cu Program Normal nr. 5 și la Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Alexandria. În acest sens a fost inițiat un proiect de hotărâre cu privire la mutare, care a fost supus aprobării consiliului local al municipiului Alexandria convocat în ședință de îndată, marți, 18 septembrie 2018, începând cu ora 18:00. La această ședință au fost invitați să participe și părinții copiilor înscriși la Grădinița nr. 10, nemuțumiți și îngrijorați de acest ping-pong cu niște copii, principalele victime ale acestei situații nedorite.

De cealaltă parte, nemulțumiți sunt și părinții micuților care-și desfășoară activitatea la creșa Grădiniței nr. 5 și care vor fi mutați la creșa din cadrul grădiniței ”Ion Creangă” din municipiul reședință de județ. Această mutare este necesară, pentru că în locul micuților de la creșa Grădiniței nr. 5 vor veni copiii de la Grădinița nr. 10 din Alexandria.

Întrucât ședința s-a încheiat înainte de închiderea ediției, vom reveni în ziarul de mâine cu amănunte.

M. MEILĂ