Pietonii nu mai sunt în siguranță nici când traversează pe ”zebră”

Un copil de 11 ani a fost accidentat pe trecerea de pietoni. Și nu este singurul caz petrecut pe raza județului nostru în ultimele 24 de ore.

Polițiștii din Alexandria au fost sesizați despre faptul că pe Șoseaua Turnu Măgurele s-a produs un eveniment rutier soldat cu victime omenești. Totul s-a întâmplat din cauza neatenției. Un bărbat în vârstă de 51 ani din Turnu Măgurele, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Turnu Măgurele din Alexandria, pe fondul neacordării de prioritate, a accidentat grav un minor în vârstă de 11 ani din Alexandria. Copilul se angajase regulamentar în traversarea străzii prin loc marcat și semnalizat corespunzător (trecere pentru pietoni). Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Câteva ore mai târziu, un alt accident soldat cu victime omenești s-a produs pe strada Dunării din Alexandria.

De această dată, un bărbat în vârstă de 48 ani din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării din localitate, din direcția străzii Dr. Stâncă spre comuna Nanov, la trecerea de pietoni nu a acordat prioritate de trecere unui pieton. Acesta se afla în traversarea regulamentară a străzii prin loc marcat și semnalizat corespunzător, accidentându-l ușor.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă ”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Nu în ultimul rând, pe raza comunei Trivalea Moșteni, sat Deparați a avut loc un accident rutier cu victime omenești.

Un bărbat în vârstă de 40 ani din comuna Trivalea-Moșteni, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 58, pe raza comunei Trivalea-Moșteni, a acroșat cu partea dreapta fața a autoturismului un pieton care se deplasa pe partea carosabilă, în aceeași direcție de mers.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat cu ambulanța la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pietonul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă și conducere auto sub influența băuturilor alcoolice”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.