Peste jumătate dintre copiii României vor să plece din țară definitiv

Peste jumătate dintre copiii români doresc să se stabilească peste granițe, sunt datele îngrijorătoare ale unui studiu recent.

Radiografia situației copilului din România, făcută de organizația Salvați Copiii România, arată că peste jumătate dintre copiii români (55,1%) își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe. De asemenea, o treime dintre ei și-ar dori să-și continue studiile în străinătate.

Oportunitățile legate de educație (26,3%) și neîncrederea sau nemulțumirea față de condițiile de viață din România (21,9%) sunt printre principalele motive care i-ar determina pe copiii români să emigreze.

„Deși în funcție de mediul de locuire, copiii României sunt egal distribuiți între orașe și sate, măsura în care le sunt asigurate drepturile continuă să fie marcată de semnificative disparități, în detrimentul celor din mediul rural.”, se arată în studiul făcut de organizația Salvați Copiii România

Documentul mai subliniază că în ultimii 20 de ani, numărul copiilor din România a scăzut de la aproape 4.800.000 la 3.740.300.

Dana PĂUNE