Peste 650 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekend

48 de misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost

Numărul mare al intervențiilor ambulanțelor din cadrul SAJ Teleorman în weekendul care tocmai a trecut este dat, pe lângă solicitările obișnuite, și de misiunile de patrulare în vederea identificării persoanelor fără adăpost, în această perioadă rece. 48 astfel de misiuni de patrulare au fost executate de ambulanțele teleormănene în perioada 2-5 martie 2018. O singură persoană hipotermică a fost găsită, în perioada menționată, de personalul medical de pe ambulanțe. Este vorba despre o femeie în vârstă de 73 de ani din satul Calomfirești.

Exceptând misiunile de patrulare, cele peste 600 de solicitări au fost făcute, ca de obicei, pentru pacienți cu diferite afecțiuni, pentru victime ale accidentelor rutiere, la persoane care au avut de suferit în urma conflictelor și agresiunilor fizice, la persoane găsite decedate. Una dintre solicitări a fost pentru o persoană care a încercat să-și ia viața.

Referitor la victimele accidentelor de circulație petrecute pe raza județului nostru, 7 persoane au avut nevoie de primul ajutor al personalului de pe ambulanțele teleormănene. Două dintre acestea au avut de suferit în urma unui accident petrecut în localitatea Orbeasca de Sus, iar alte cinci persoane au fost victime într-un accident rutier petrecut la Lăceni.

Referitor la teleormănenii găsiți decedați și la care au fost solicitate ambulanțele, este vorba despre patru persoane cu vârste între 60-85 de ani din localitățile: Zâmbreasca; Merenii de Sus; Voivoda și Zimnicea.

Cele 658 de solicitări la SAJ Teleorman, în weekendul trecut au fost făcute după cum urmează: transfer interclinic+externări+CT-224; dureri abdominale sau de spate-66; tuse, probleme respiratorii minore-58; cefalee-48; copii bolnavi-35; accidente diverse-29; AVC-28;

dureri toracice-28; obstetrică-ginecologie-20; persoane inconștiente-19; sângerare-18; febră-13; conflicte și agresiuni fizice-11; boli nediagnosticate-9; psihiatrie-8; intoxicații-8; leșin (sincopă)-7; diabet zaharat-6; căzuți în stradă-6; convulsii-4; alergii-3; victime din accidente rutiere-7; arsuri-2; tentativă de suicid-1, misiuni de patrulare-48.

M. MEILĂ