Peste 500 de intervenții ale ambulanțelor SAJ Teleorman, în weekend

Nouă victime ale accidentelor rutiere, preluate de ambulanțe

Numărul solicitărilor la SAJ Teleorman în weekendul care a trecut a fost de peste 500, nouă persoane, victime ale accidentelor rutiere petrecute pe șosele din județ, fiind preluate de ambulanțe și transportate la spitale. Un bebeluș de doar șapte luni, cinci bărbați și trei femei, cu vârste între 20-83 de ani, s-au ales cu diverse traumatisme în urma a șapte accidente de circulație, petrecute în localitățile: Drăgănesti Vlașca, Bragadiru, Poroschia, Brânceni, Turnu Măgurele, Lăceni și Beciu. Persoanele accidentate au suferit traumatisme precum: politraumatisme, traumatisme craniene și de șold. Bebelușul de doar șapte luni, una dintre cele două victime ale accidentului rutier petrecut la Lăceni, a suferit un traumatism cranian și o contuzie toracică, iar un bărbat de 68 de ani, aflat pe bicicletă, victimă a accidentului de circulație petrecut la Brânceni, a fost preluat în comă.

Se pare că nu există weekend în care personalul medical de pe ambulanțe, ajuns la locul solicitărilor, să nu constate că nu mai poate face nimic pentru cei pentru care s-au făcut solicitările. Și în acest sfârșit de săptămână au fost găsite trei persoane decedate. Este vorba despre trei bărbați, cu vârste de 50, 56 și 83 de ani, din Ciolănesti Deal, Peretu și Țigănești.

De remarcat că și în acest weekend trei persoane care au încercat să-și ia viața au fost salvate de medicii de pe ambulanțe, după ce au fost preluate și transportate la spitale.

Potrivit unui comunicat de presă al SAJ Teleorman, cele 535 de solicitări ale ambulanțelor teleormănene au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-161; dureri abdominale sau de spate-81; cefalee-38; tuse, probleme respiratorii minore-42; copii bolnavi-23; accidente diverse-17; dureri toracice-19; psihiatrie -19; AVC-23; leșin (sincopă)-11; obstetrică-ginecologie-5; persoane inconștiente-16; conflicte și agresiuni fizice-11; intoxicații-8; sângerare-9; febră-10; convulsii-6; diabet zaharat-5; căzut în stradă-1; incidente provocate de animale/insecte-4; alergii-2; boli nediagnosticate-3; tentative de suicid-3.

M. MEILĂ