Peste 400 de solicitări la ambulanță, în weekend

O persoană rănită într-un accident rutier și cinci pacienți, găsiți decedați

Cinci teleormăneni au fost găsiți decedați de către personalul medical de pe ambulanțele solicitate pe numărul unic de urgență 112, în weekendul trecut. Pacienții, toți bărbați, aveau vârste între 50-87 de ani. Doi dintre cei găsiți decedați erau din Alexandria, iar ceilalți trei erau din Zimnicea, Drăgănești Vlașca și Albești.

Numărul accidentelor rutiere petrecute în județul nostru la sfârșitul săptămânii trecute a fost mai mic față de alte weekenduri. O singură solicitare la SAJ Teleorman a fost făcută în perioada 10-13 noiembrie 2017, la un accident rutier, petrecut în localitatea Gratia. În urma evenimentului rutier a avut de suferit o singură persoană, care s-a ales cu un traumatism la gleznă. După primirea primului ajutor acordat de către echipajul de pe ambulanța ajunsă la locul accidentului, victima a fost preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Alexandria.

Cei mai mulți dintre cei la care au ajuns ambulanțele, și anume 53 de persoane, au acuzat dureri abdominale sau de spate, în timp ce alți 26 de pacienți au avut de suferit din cauza problemelor respiratorii minore și a tusei.

Ambulanțele au ajuns și la 13 copii bolnavi, la 6 persoane leșinate sau la alte 4 căzute în stradă, dar și la 2 pacienți care aveau convulsii.

Și în acest weekend o persoană a încercat să-și ia viața. Aceasta a fost preluată de ambulanță și transportată la spital.

Cele 417 solicitări la SAJ Teleorman au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-130; dureri abdominale sau de spate-53; cefalee-34; tuse, probleme respiratorii minore-26; AVC-14; persoane inconștiente-14; copii bolnavi-13; accidente diverse-21; dureri toracice-24; psihiatrie-6; sângerare-13; intoxicații-8; conflicte și agresiuni fizice-6; diabet zaharat-4; febră-10; incidente provocate de animale/insecte-1; obstetrică-ginecologie-16; leșin (sincopă)-6; convulsii-2; căzuți în stradă-4; tentativă de suicid-1; alergii-3; afecțiuni ale ochiului-2; boli nediagnosticate-2.

M. MEILĂ