Peste 400 de solicitări în trei zile la Serviciul de Ambulanţă Teleorman

Nu există week-end liniştit pentru medicii specialişti din cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman.
De o lungă perioadă de timp, numărul solicitărilor efectuat prin numărul unic de urgenţă 112, către Serviciul de Ambulanţă Teleorman, înregistrate la sfârşit de săptămână, nu scad sub 350 de apeluri.
Aşadar, în perioada 1 – 4 noiembrie 2013, către Serviciul de Ambulanţă au fost înregistrate nu mai puţin de 437 de solicitări, la care medicii specialişti au intervenit în timp util, astfel încât nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti, chir dacă, în mare parte din cazuri pacienţii au suferit de anumite afecţiuni al căror grad de dificultate a fost “unu” sau chiar „zero”. În situaţia pacienţilor a căror graviditate a sănătăţii a fost marcată cu gradul “zero”, sau aflat 25 de persoane, dar care în prezent sunt în afara oricărui pericol.
Potrivit ultimelor informaţii de la Serviciul de Ambulanţă Teleorman, în acest interval de timp, cele mai multe intervenţii au fost din nou cazurile durerilor abdominale, ori de spate.
Dificultăţile de respiraţie s-au dovedit a fi pe locul doi în topul afecţiunilor la care au intervenit medicii de pe ambulanţe, în acest interval de timp. Iar pe locul trei s-au clasat cazurile de cefalee.
Un număr ridicat de solicitări, s-au înregistrat şi în cazul pacienţilor care au acuzat pierderi temporare de memorie.
Cazurile de violenţă şi agresiune fizică, nu au lipsit, ele fiind destul de numeroase.
De remarcat faptul că au fost înregistrate nu mai puţin de 19 cazuri grave de violenţă, din care unul singur a fost de gradul “zero”. În realitate numărul incidentelor de acest gen fiind mult mai mare, însă pentru acestea rezolvarea nu a venit din partea medicilor de pe ambulanţe.
Durerile toracice, cazurile de intoxicaţii, sângerările, diabetul zaharat, alergiile, arsurile, sau accidentele de altă natură, au reprezentat celelalte cauze pentru care au acţionat medicii specialişti ai Serviciului de Ambulanţă Teleorman.

M.M.