Peste 40 de intervenţii SMURD, în ultimele 72 de ore

Conform datelor de la I.S.U. “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, paramedicii din cadrul serviciului de intervenţie SMURD, au acţionat pentru acordarea primului ajutor şi transportarea pacienţilor la cea mai apropiată unitate spitalicească, în cazul a 46 de pacienţi.
Aceştia acuzau dureri abdominale, de cap, ameţeli, dureri lombare, de inimă, traumatisme, probleme respiratorii, lipotimii.
După acordarea primului ajutor, monitorizare şi transportarea pacienţilor la unităţile spitaliceşti, aceştia au fost în afara oricărui pericol, neînregistrându-se decesul vreunei persoane.
În urmă cu doar câteva zile, pe numărul unic de urgenţă 112, paramedicii de la SMURD Alexandria au fost solicitaţi să intervină în acordarea primului ajutor în cazul lui Alexandru B. în vârstă de 74 ani, ce a suferit o contuzie suspicioasă de fractură închisă la femurul stâng. Paramedicii au monitorizat pacientul acordându-i primul ajutor, şi în cele din urmă acesta a fost transportat la Spitalul din Alexandria.
În localitatea Gălăteni, paramedicii de la SMURD Alexandria, au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul lui Florin T. de 42 ani. Acesta suferea în urma unei agresiuni fizice, în care pacientul acuza tulburări de vedere, prezentând o contuzie la membrul inferior stâng, dureri la coloana cervicală, escoriaţii şi pierderea cunoştinţei.
În acest caz, pacientul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Alexandria, pentru îngrijiri medicale de specialitate.
La Orbeasca de Jos a intervenit ambulanţa de la SMURD Alexandria, în ziua de 16 aprilie 2013, în jurul orelor 21.45, în cazul tinerei Daniela M. de 15 ani. Aceasta prezenta stări de vomă, ameţeli, cefalee şi febră. După acordarea primului ajutor, pacienta a fost transportată de urgenţă la spitalul din Alexandria, unde i s-au acordat îngrijirile medicale de specialitate.
În ziua de 17 aprilie 2013, în jurul orelor 13.24, paramedicii de pe SMURD Alexandria, s-au deplasat de urgenţă în localitatea Băbăiţa, unde au acordat primul ajutor în cazul pacientei Florea S. de 53 ani. La sosirea echipajului de intervenţie, aceasta prezenta o plagă tăiată la două degete de la mâna stângă. După toaletarea plăgii, pacientei i-au fost monitorizate funcţiile vitale, a fost pansată şi ulterior transportată la Spitalul de urgenţă din Alexandria.
Unul dintre cele mai recente cazuri la care au intervenit paramedicii de la SMURD Roşiorii de Vede, a fost înregistrat în ziua de 18 aprilie 2013, în jurul orelor 19.35. Aceştia au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital, a pacientului Stan C. în vârstă de 62 ani, identificat cu plagă deschisă la nivelul abdomenului. Pacientului i-au fost evaluate şi monitorizate funcţiile vitale, i s-a acordat primul ajutor, şi în cele din urmă acesta a fost transportat la spitalul din localitate.

Mirel MANAFU