Fie c-a fost vorba de intervenții la incendii, accidente rutiere și alte situații de urgență, cât și de acordarea primului ajutor de către paramedicii SMURD, pompierii teleormăneni din cadrul punctului de lucru Drăgănești Vlașca, inaugurat acum o lună, au acționat în mai mult de 40 de situații cu care s-au confruntat, în decursul acestei luni, cetățeni din localitățile Drăgănești Vlașca, Comoara, Văceni, Bujoreni, Prunaru, Dârvași, Botoroaga, Tîrnava, Călugăru, Tunari și Valea Cireșului.
Cele mai multe intervenții, și anume 40, le-au avut paramedicii SMURD din cadrul acestui punct de lucru. Cetățenii din localitățile enumerate anterior, care au apelat numărul unic de urgență 112 solicitând ajutorul pompierilor și care au beneficiat de primul ajutor acordat de paramedicii SMURD, au avut de sfuerit din cauza diferitelor traumatisme, a cefaleelor, durerilor abdominale, durerilor toracice, hipoglicemiei, pulsului oscilant. Unii dintre pacienți au fost preluați, de paramedicii SMURD, în stop cardiorespirator. Aceștia, ca și toți ceilalți pacienți, după acordarea primului ajutor din partea paramedicilort SMURD, au fost transportați la CPU Videle sau la UPU Alexandria pentru investigații amănunțite și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Potrivit unui comunicat de presă al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, punctul de lucru Drăgănești Vlașca este deservit de 28 de salvatori, dintre care 15 cu competență de paramedic, toți având cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare la Centrele de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă din țară.
Operaționalizarea acestei subunități de intervenție a fost rezultatul implicării autorităților locale și județene.
Cei 28 de salvatori care deservesc punctul de lucru Drăgănești Vlașca îi asigură pe cetățenii din raionul de intervenție, că pe viitor vor contribui la asigurarea unui climat de liniște și siguranță pe teritoriul dat în competență, prin acționarea în mod unitar și integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.
Unul dintre cele mai mare beneficii ale operaționalizării punctului de lucru Drăgănești Vlașca îl reprezintă scurtarea timpului de răspuns la o intervenție în localitățile Prunaru sau Bujoreni. Dacă până acum o lună, timpul de răspuns la o intervenție în aceste localități ar fi durat în jur de 30 – 35 de minute până la sosirea echipajelor de pompieri și SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, acum, odată cu operaționalizarea punctului de lucru de la Drăgănești Vlașca, salvatorii ajung la cei aflați în necaz în maxim 7-8 minute.
M. MEILĂ