Peste 2000 de alexăndreni au depus cereri pentru acordarea tichetelor sociale de Paşte

De la începutul acestei luni, de când a demarat acţiunea de depunere a dosarelor în vederea acordării tichetelor sociale, şi până în prezent, 2300 de alexăndreni au solicitat ajutorul financiar oferit cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alexandria, distribuirea tichetelor se va face începând de luni, 22 aprilie.
Este al doilea an în care alexăndrenii beneficiază de acest ajutor financiar în valoare de 50 lei, stabilit printr-o Hotărâre a Consiliului Local Alexandria.
De aceste tichete sociale beneficiază persoanele singure sau familiile care domiciliază pe raza municipiului reşedinţă de judeţ si al căror venit lunar net este de maxim 500 lei pe membru de familie sau persoană singură.
Anul trecut, când a fost propus proiectul de hotărâre ce prevede acordarea de beneficii de asistenţă socială sub forma de tichete sociale, pensionarilor, persoanelor cu venituri foarte mici şi şomerilor, consilierii locali l-au aprobat în unanimitate, ba chiar s-a propus ca plafonul de acordare a tichetelor să crească până la nivelul a 700 lei.
În 2012, peste 1000 de persoane au depus cereri pentru acordarea tichetelor sociale. Pentru a fi siguri că vor intra în posesia tichetului valoric, oamenii s-au îmbulzit încă din prima zi în faţa sediului Administraţiei Activităţilor Comerciale, Protecţie Socială (AAPCS) din Alexandria, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor comunitari pentru menţinerea ordinii.
Tichetele sociale în valoare de 50 lei se acordă de două ori pe an, în preajma Paştelui şi a Crăciunului.

M. MEILĂ