Peste 170 locuri de muncă disponibile în Teleorman

Conform informaţiilor de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a judeţului Teleorman, în perioada 9 – 15 mai 2013, agenţia oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, un număr de 173 posturi. Acestea au adresabilitate în special, persoanelor aflate în zonele Alexandria, Roşiorii de Vede, Zimnicea şi Turnu – Măgurele.
Cele mai multe posturi (99), sunt oferite persoanelor din zona Alexandriei.
Dintre acestea 25 de posturi se adresează persoanelor cu studii superioare, din domeniul inginerilor, programatorilor, domeniul asigurărilor. Tot în rândul persoanelor cu studii superioare se mai caută şi un medic veterinar, un manager de marketing şi o secretară prelucrare de date.
Pe lângă posturile vacante pentru persoanele cu studii superioare, oferta mai cuprinde şi alte 74 de posturi cu adresabilitate în rândul persoanelor cu studii medii. Dintre acestea, 20 de posturi sunt pentru agenţi de asigurări, 18 pentru agenţi de pază şi ordine. Tot aici se mai caută măcelari, tranşatori de carne, manipulanţi de mărfuri, tâmplar universal, instructor auto, vânzător, tehnician veterinar, comisioner, sudor manual cu arc electric, lucrător comercial.
O altă zonă de interes, în ce priveşte oferta locurilor de muncă, este zona Roşiorii de Vede, unde cele mai multe posturi (47), sunt vacante în domeniul confecţiilor. Aici se mai caută şi dulgheri, bucătari, barmani, stivuitorişti, mecanici agricoli, vânzători şi tapiţeri.
În zona Turnu – Măgurele, din cele 14 posturi vacante, doar un singur post se adresează persoanelor care au la bază şi studii superioare. Este vorba de un specialist în domeniul inginerilor autovehicule rutiere. 10 dintre posturi sunt pentru confecţioneri asamblori articole textile, iar restul posturilor sunt de tinichigiu, vopsitor auto şi mecanic auto.
În zona Zimnicea, oferta cuprinde doar trei posturi, din care două posturi sunt de muncitor necalificat în agricultură şi unul de şofer autocamion/maşină de mare tonaj.
Pentru absolut toate posturile vacante în această perioadă angajatorii solicită viitorilor angajaţi să facă dovada vechimii de cel puţin un an în domeniul în care aceştia doresc să-şi reia activitatea.
În ceea ce priveşte contractele de muncă, acestea se vor semna pentru o perioadă nedeterminată.

Mirel MANAFU