Peste 100 locuri de muncă, vacante în spaţiul economic european

Conform unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în această perioadă, la nivel naţional sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate 105 locuri de muncă vacante. Acestea sunt clasificate astfel:
În Lituania, sunt disponibile 40 de posturi în domeniul industrial, dintre care 30 posturi sunt de inginer aeronave, iar restul de 10 posturi se adresează celor care au specializarea de mecanic în aviaţie.
În Danemarca, sunt vacante 23 de posturi de medici cu diverse specializări, iar pentru Olanda, pot opta 21 de ingineri în diverse specializări.
Ofertă de locuri de muncă este şi în Slovacia, unde sunt libere şase posturi de lucrători cu maşini de cusut.
Alte cinci posturi în domeniul hotelier şi trei posturi în domeniul agricol, sunt disponibile pentru persoanele care doresc să obţină un loc de muncă în Franţa.
Mai sunt posturi, însă în număr destul de redus, în Norvegia unde se caută doi ingineri constructori şi în Ungaria, un post de recepţioner şi un altul de vânzător vignete autostradă.
Alte trei posturi sunt vacante în Belgia şi Suedia, unde se caută un cercetător ştiinţific şi respectiv două posturi de specialişti în endocrinologie /diabet zaharat şi reumatologie.
De menţionat faptul că posturile oferite prin această reţea se pot modifica zilnic, în funcţie de ofertele angajatorilor din Spaţiul Economic European.

Mirel MANAFU